![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć,
Chłopaki pomocy:) od 11 rano walczę z biblioteką html2pdf ktora nawet po konwersji z utf8 do iso8859-2 wyświetla krzaki: w index.php mam wpisane: CODE <?php include('systemInc/html2pdf/html2fpdf.php'); ?> wygenerowaną mam czcionke verdane za pomocą ttf2pt1, następnie makefont.php zrobil plik verdana.php oraz verdana.z (bez błędów). Przeniosłem je do katalogu wyzej ../font, wyedytowalem plik html2fpdf.php i dodalem AddFont i SetFont. Niestety przy generowaniu takich plików wyskakują mi błędy 'division by zero' .... w pliku w ktorym tworze pdf'a mam: CODE $pdf = new HTML2FPDF('P','mm','A4'); $pdf->AddPage(); $pdf->UseCSS(true); $txt = '<html><body><h1>Zażółć gęślą jaźń</h1> Jeszcze coś w języku polskim .<br />ążśźęćńłóĄŻŚŹĘĆŃŁÓ</body></html>'; $txt = iconv("UTF-8", "ISO8859-2", $txt); $pdf->WriteHTML($txt); $pdf->Output("/home/taras/domains/XXX/public_html/panel/systemPdfs/$file.pdf", "F"); ale niestety krzaki są nadal! pomocy ;( Po kolejnych bezsensownych godzinach walki, wywaleniu najnowszefo fpdf 3.0.2 wgrane 3.0. Przekonwertowany times.ttf z windows'a wyrzuca: CODE Warning: filesize() [function.filesize]: stat failed for font/timespl.z in /home/taras/domains/XXX/public_html/panel/systemInc/html2pdf/fpdf.php on line 1809 FPDF error: Font file not found problem rozwiązany! Ten post edytował ensim 31.01.2010, 21:07:26 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 178 Pomógł: 5 Dołączył: 13.09.2010 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Może odkopuje stare wątki, ale w obliczu skryptów, które ważą 10mb do pdf-ów ten prezentuje tylko 400kb, nie trzeba wiele zmieniać:
http://hulan.info/item/html2pdf-convert-yo...l-to-pdf-easily waży 400kb, zmieniasz 2 linie na początku
i hula, jest formularz nawet i polskie znaki w paczce. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 26.10.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
hej ja też walczę z html2fpdf
mieliście taki problem, że w pierwszym znaczników kodowanie jest ok a już w następnych bądź poza znacznikami html'a już są krzaki to pokazuje poprawnie a np to juz nie ![]() pierwszy div jest ok ten drugi juz kodowanie jest złe, nie wiem o co chodzi macie jakiś pomysł -------------------- www.wettradar.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam skorzystać z mPDF. Po wielu bojach z fPDF i tcPDF ta biblioteka wydaje się najsensowniejsza do konwersji HTML-PDF.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 21:15 |