![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. A więc posiadam olbrzymi problem. Na moim ftp ludzie zakładają własne podstrony. Teraz załóżmy chcę wkleić plik abc.php do wszystkich podfolderów w głównym folderze nie znając nazw tych podfolderów. Czy jest to wykonywalne? Nie bawi mnie zbytnio ręczne takie wpisywanie nazw albo wklejanie pliku(400 stron prawie)....
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 185 Pomógł: 10 Dołączył: 29.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Napisz prosty skrypt w php zawierający formularz z uploadem pliku, który później wklei go do wszystkich katalogów.
Zachęcam do lektury http://php.net/manual/en/function.opendir.php Oraz http://www.kess.snug.pl/?sid=10&pid=38 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 30.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie o to mi chodzi, mam za dużo tych folderów aby je wpisywać ręcznie. To może jeszcze inna opcja. Nie podaję nazw folderów, ale zczytuje je wszystkie z bazy. Coś takiego da się zrobić?
Podbijam, moze ktos zrobic taki skrypt gdzie nazwy do kopiowania pobieralo by z bazy i wklejalo tam plik do folderu? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Otwórz folder tam gdzie są wszystkie foldery użytkowników i będziesz miał nazwy tych folderów...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Okej, tylko ze teraz kopiowanie ponad 500 nazw i wklejanie ich i odpalanie skryptu jest nieco czasochlonne nie sadzisz?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 1 Dołączył: 6.02.2010 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam wbudowaną w php klasę DirectoryIterator. Kod mógłby wyglądać mniej więcej tak:
Polecam lekturę dokumentacji tej klasy w celu uzyskania większej ilości szczegółów. |
|
|
![]()
|
|
Dobra już sobie poradziłem z bazy nazwy wyciąga:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 05:06 |