![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 29 Dołączył: 20.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam problem dotyczący mod rewrite. Aktualnie mój plik .htaccess wygląda tak:
Wszystko działa OK, po dodaniu base href'a w <head> działa wszystko ładnie(style, obrazki). Jest jednak pewien problem. Gdy usunę jeden ukośnik(czyli zamiast site/section/page dam np. site/section) otrzymuję błąd 404. Kombinowałem trochę z .htaccess, m.in. tak:
i dawałem to w różnej kolejności. Jednak wtedy albo mam problem z obrazkami, albo znów wyskakuje błąd 404. Dziękuję za wszelkie odpowiedzi. Pozdrawiam, Szeszek1992. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 286 Pomógł: 34 Dołączył: 4.09.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
opcja druga z jedną poprawką (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 117 Pomógł: 29 Dołączył: 20.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki wielkie. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy można jakoś "zabezpieczyć się" przy pomocy .htaccess przed dodawaniem slash'y w nieskończoność?
Bo gdy dam np. 4 slashe to znów jest problem z css'ami(na stronie będą maksymalnie potrzebne 3 slashe). //Edit @DREEMus Jeszcze raz dzięki. Przeciwko slashom zabezpieczyłem się przy pomocy PHP. Temat uważam za zamknięty;) Ten post edytował Szeszek1992 30.01.2010, 22:46:30 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 04:25 |