![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jak w tytule chcialbym wyciagnac z pliku txt w ktory jest wkladane zrodlo strony pobieranej a następnie jest ono odczytane i teraz tu problem ze chcialbym wyswietlic dowolny ciag np. jest gdzies w srodku strony taki wyraz ktory mnie interesuje, i chcialbym aby wyswietlal naprzyklad kilkanascie znakow za nim czyli np interesuja mnie "Real Madryt" i po nim jest "Barcelona", zeby to sie wyswietlilo a nie same Real Madryt. Mysle ze ktos zrozumial ten chaotyczny opis.
Ja nie umiem sobie z tym poradzic. Prosilbym o pomoc. o to kod ktory do tej pory stworzylem lecz w ogole nie wyswietla zadnego ciagu:
Ten post edytował renault12 30.01.2010, 21:49:17 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 44 Pomógł: 0 Dołączył: 24.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Użyj preg_match
Jako przykład wezmę znaczniki <title></title> W manualu o tym znajdziesz sporo ![]() preg_match( "@<title>(.*)</title>@i", $plik, $wynik ); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A dajmy na to ze mam takie cos przed tym i jak mam to wyciac
![]()
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 7.07.2025 - 05:12 |