|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam.
Mam 3 różne tabele w bazie danych: sections, categories, product sections - id | name categories - id | name | section product - id | name | category Chciałbym wykonać listę wyboru dla każdej z tabel, lecz w taki sposób, że w pierwszej byłaby możliwość wyboru każdej z sekcji, lecz w drugiej byłyby tylko opcje, w których section=id sekcji wybranej w poprzedniej liście, analogicznie trzecia lista pokazywałaby tylko opcje dostępne dla wybranej kategorii. Znalazłem jakiś skrypt java z trzema listami opcji, ale nie udało mi się go przerobić. Czy ktoś ma jakiś pomysł ? Znajomość JavaScript - brak Znajomość AJAX - tym bardziej brak ;( Próbowałem obejść ten problem i zrobiłem to za pomocą odnośników w pętlach
Po dodaniu odpowiedniego css działa prawie super, ale jest kolejny problem : Nie potrafię sprawić, żeby w formularzu dodania zlecenia zapamiętane zostały wprowadzone wcześniej dane. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 32 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%)
|
To rozwiązanie będzie ok, tylko wtedy gdy ta lista nie będzie za długa, w przeciwnym wypadku będziesz musiał zrobić to w AJAXie, albo zwyczajnie przeładowywać stronę:
Napisałem to na szybko więc może coś nie działać, ale to wystarczy tylko poprawić (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował altruista2 8.02.2010, 17:37:01 |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 14:43 |