|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 8.06.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam, mam do napisania stronkę (spis książek) w PHP na bazie danych MySQL, dopiero co zaczynam swoją przygodę z PHP i mam pewien problem.
W swojej bazie danych mam tabele ksiazka, która ma pola IDKsiazka(PrimaryKey), Tytul, RokWydania, Sciezka, IDWydawnictwo(ForeignKey). Mam także tabelę autor, która ma pola IDAutor(PrimaryKey), Imie, Nazwisko. Oprócz tego mam tabelę ksiazka_autor, która ma pola IDKsiazka(PrimaryKey, ForeignKey) oraz IDAutor(PrimaryKey, ForeignKey). Stworzyłem także formularze, dzięki którym można dodać dane do tabeli Książka, Autor i KsiazkAutor. Problem jest z dodaniem danych do tabeli KsiazkaAutor. W skrypcie napisałem, aby wyświetlał mi treść polecenia SQL i wyświetla coś takiego INSERT INTO ksiazka_autor (IDKsiazka,IDAutor) VALUES('', ''). Po podejrzeniu tabeli ksiazka_autor niema w niej żadnych rekordów. W formularzu mam 2 comboboxy przechowujące odpowiednio dane z tabeli autor i ksiazka. I chcę zrobić, że po wybraniu odpowiednich wartości i naciśnięciu przycisku wartości te zostały zapisane w tabeli ksiazka_autor. Formularz umożliwiający dodanie rekordu do tabeli KsiazkaAutor
Skrypt dodający nowy rekord do tabeli ksiazka_autor
Proszę o pomoc. |
|
|
|
student87 [MySQL][PHP]PHP i MySQL problem 30.01.2010, 13:18:50
bemol a po co robisz to funkcją?
i czy wywołanie funkcji... 30.01.2010, 13:30:10 ![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 8.12.2025 - 02:27 |