![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam w zamiarze do skryptu dodać funkcję przetłumaczenia/zmiany fraz.
I tutaj mam pytanie, czy zrobić to za pomocą bazy i formularza w php czy lepiej w pliku tekstowym, który później includuję? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja preferuję plik tekstowy, najlepiej tak jak np. w phpbb3 wszystko zawrzeć w tablicy wielowymiarowej, wygodnie, nie męczy bazy bo ogranicza zapytania, co za tym idzie przyspiesza wyświetlanie strony
i dodaję temat http://forum.php.pl/index.php?showtopic=27252 który powinieneś przeczytać |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 120 Pomógł: 0 Dołączył: 20.06.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Może nazwij tablicę po prostu $locale lub $lang, jak się to najczęściej robi i trzymaj oddzielne języki w oddzielnych plikach:
lang/pl/main.php lang/pl/contact.php lang/en/main.php lang/en/contact.php itp. Aktualnie podejrzewam, że każda tablica by się nazywała inaczej, np. $en, $de, $es itp. a to nie byłoby wygodne rozwiązanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 13:51 |