![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
muszę pobrać dane ze strony a konkretnie ogłoszenia danej osoby z serwisu gratka.pl, po przeczytaniu dokumentacji od serwisu wspominali o webAPI, więc myślałem, że sprawa rozwiązana, jednak okazało się, że webAPI udostępniają tylko dla funkcji dodających ogłoszenia!!! no i zostałem na lodzie a dane trzeba jakoś pobrać....co proponujecie? Potrzebuje podstawowe dane od ogłoszenia tytuł, zdjęcie, opis, cena.... ostatecznie pozostaję ramka bo jeżeli ktoś ma tam konto dość wporządku wyświetlają dane - bez żadnych ich logotypów, menu itp. samo ogłoszenie...jednak chciałbym się z tym uporać inaczej. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 3 Dołączył: 28.06.2008 Skąd: PL Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
file_get_contents pobierasz stronę
preg_match_all filtrujesz do odpowiednich danych jeszcze może byc curl ja nim też pobieram treść jeżeli musze się automatycznie zalogowac -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
file_get_contents + preg_match no i naturalnie wyrażenia regularne i dasz sobię radę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 0 Dołączył: 2.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
no tak samo myślałem o tym rozwiązaniu....hmm no to dobra nie pozostaje mi nic innego jak zacząć pisać
![]() /edit a myśleliście te funkcje połączyć z curlem, zapisywać dane do bazy i aktualizować tylko co np. 24 godziny........prosze mi powiedzieć czy wydajnie jest tak non stop pobierać te dane i analizować preg_match hmm Jak można pobrać cały kod z pomiędzy <td id="tdS1"> tutaj jest kod który chce pobrać </table> <table cellpadding="0" cellspacing="0" style="width: 100%;"> <tr valign="top"> <td id="tdS1"> <div class="bNav"> Kombinuję ale nie moge nic zrobić Próbowałem takie coś : preg_match_all('#<td id="tdS1">(.*)</table><table cellpadding="0" cellspacing="0" style="width: 100%;"><tr valign="top"><td id="tdS1"><div class="bNav">#Us', $file, $dopasowane); jednak nie działa Ten post edytował tomeknh 30.01.2010, 01:11:03 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 420 Pomógł: 44 Dołączył: 22.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz stosować znaki ucieczki przed znakami specjalnymi
Ten post edytował patryczakowy 30.01.2010, 02:08:23 -------------------- Sztuką jest widzieć to czego nie widać.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 05:11 |