![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam 3 tabele w bazie danych 1. products_families [id (int), name (text)] 2. products_groups [id (int), name (text), family (int)] 3. products [id (int), name (text), group (int)] Chcę, aby w wykazie pokazały mi się wpisy prawidłowo. Robię coś takiego:
Nie za bardzo wiem co robię źle, bo mimo prawidłowej nazwy kolumny group w $queryc pokazuje mi w tych miejscach Cytat Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in C:\wamp\www\test\index4.php on line 19 Gdy każę mu porównywać z $wierszb['id'] inną kolumnę niż group, wtedy jest o.k., ale w takim wypadku mija się z celem. Czy ktoś może mi pomóc ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wyświetl sobie zapytanie na ekran i zobaczysz co jest nie tak.
-------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tzn?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tzn? to znaczy
i wklej do php my admina -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 702 Pomógł: 65 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
po za tym wywal zapytanie z pętli while ,po nie potrzebnie katujesz tym serwer SQL :!:
-------------------- Nie udzielam pomocy poprzez PW
|
|
|
![]()
|
|
a jak inaczej wyświetlę wszystkie elementy o podanych wartościach komórki, kiedy elementów o takiej samej wartości sprawdzanej komórki jest więcej niż 1 ?
Dobra, dostałem wskazówkę na innym forum, ale dzięki. http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/en/reserved-words.html Słowo zarezerwowane. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 127 Pomógł: 32 Dołączył: 8.02.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Odpisałem Ci już tu:
Temat: phpmysql Lista wyboru produktw Nie musisz spamować internetu jeśli potrzebujesz odpowiedzi ![]() -------------------- Jeśli Ci pomogłem kliknij pomógł. W ten sposób temat zaświeci się na żółto i użytkownicy którzy pomagają nie będą musieli niepotrzebnie klikać. Dziękuję.
"Pomaganie" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:28 |