![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jest problem i nie wiem jak się do niego zabrać
![]()
gdzie $r[1] to słowo wyrzucane z bazy MySQL Pytanie jest takie: Jak zrobić tak że jak nie ma słowa w wiktionary.org to to nie robi się link do słownika. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Sprawdzać co za nagłówki zwraca próba otwarcia tego linku z użyciem soketów, fopen czy co tam chcesz
![]() -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 5.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
A więc odnoszę do manuala fopen
RETURN VALUES: Returns a file pointer resource on success, or FALSE on error. czy sprawdzenie lub napisanie na podstawie manuala lub analogicznego przykładu jest naprawdę takie trudne? -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie to nie jest takie proste ponieważ
i przy takim czymś
wyświetla się komunikat że takie słowo istnieje w słowniku |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 182 Pomógł: 115 Dołączył: 4.03.2009 Skąd: Myszków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo Wikipedia zwraca wtedy informację o możliwości utworzenia nieistniejącego artykułu.
|
|
|
![]()
|
|
Akurat z wiki nie testowałem tylko oparłem o standardowe zachowanie :0 W takim wypadku poszedłbym ciut dalej i zaczął analizować CO i w jakiej formie jest mi zwracane. Zapewne w przypadku braku słowa dostaje się określony format odpowiedzi, nieco inny niż prawidłowe wyszukanie. Teraz problemem staje się tylko wychwycenie różnicy pomiędzy odpowiedziami serwera. Może przekierowuje się połączenie na jakiś określony plik czy coś w tym stylu. Podglądałbym gdzie i w jaki sposób to się dzieje. Choćby live headers czy podobnymi narzędziami.
-------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]()
|
|
Powiem tak przerósł mnie ten temat postawię flachę gorzkiej żądkowej za rozgryzienie łamigłówki. Jak toś jest zainteresowany proszę o odp. nagroda czeka i jest realna
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
TO JA CZEKAM NA SWOJĄ NAGRODĘ
W pełni działający skrypt. Kodowanie ustaw na UTF-8 bez BOM. Skrypt wyświetli: Ten post edytował fifi209 31.01.2010, 11:50:55 -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Gratuluję wygranej problem został rozwiązany
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 3.07.2025 - 22:58 |