![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 4 Dołączył: 19.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Tak myślę, jak zrobić, by czytać rekordy ( a przez to te najnowsze od razu ) na żywo ? Chodzi mi o PHP najlepiej, bo na ajaxie się nie znam ;p Dodawać rekordy dobrze, wiem, ale żeby było tak, że jak jest się na stronie, nie robi się nic, a jeśli nowy rekord w tabeli jest, to wyświetla go, może jakieś odświeżanie ? Chodzi mi coś w formie shouboxa, tyle, że chciałbym by to było na żywo, nie że trzeba odświeżać ... Nie mam kompletnie pomysłu - może ktoś by mnie naprowadził ? Nie chcę gotowca, bo to robię dla nauki ![]() Tak więc czekam ![]() -------------------- ---
"kto pyta ten nie błądzi"... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Chodzi mi coś w formie shouboxa, tyle, że chciałbym by to było na żywo, nie że trzeba odświeżać ... No to ajaxSamo php wymaga przeładowania strony -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 294 Pomógł: 4 Dołączył: 19.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zastosowałem mały skrypcik odświeżania w ajax, który znalazłem, i chyba zaczne poznawać ajaxa, bo to dobra sprawa
![]() ![]() -------------------- ---
"kto pyta ten nie błądzi"... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 10:00 |