![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, tym razem to będą smarty (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Mam pewien problem Pobieram dane w ten sposób
Robię pętle przy pomocy section i chce kolejno pobrać record 0,1 później 2,3 itp. Mój zapis jest błędny dlatego że pobierze record 0,2,2,4,4,6,6 itp. moja tabela wygląda tak
Chce pobierać kolejno dane ale przy pomocy step=2, czyli dla pierwszego rekordu mam inną tabelkę, dla rekordu 2 inną itp. Fakt można zastosować section bez step wtedy pobieram wszystko po kolei z cycle values="1,2". Zależy mi na czymś podobnym jak np. w php czyli
Nie pytajcie czemu tak kombinuję po prostu to by było najprostsze do mojego zastosowania.. Dziękuję serdecznie za pomoc i sugestie.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat po prostu to by było najprostsze do mojego zastosowania.. chyba jedynie jakie byles wstanie wymyslic. to nie jest jednoznaczne z najprostrze (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Kod {foreach from=$baza name=baza_id item=row}
<div> <a href="{$row.link}" class="{if $smarty.foreach.baza_id.index % 2 == 0}n1{else}n2{/if}">{$row.nazwa}</a><br /> </div> {/foreach} |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 21.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nospor - też myślałem o dzieleniu modulo.
Ale jak byś nie zauważył twój wynik zmienia tylko nazwy klas.. i przypada 1 link na 1 div a w moim przypadku ma przypadać również 1 link na 1 div ale po tym 2 linku ma być również zamkniety div i właśnie sądziłem że bez użycia if się da jakoś to zrobić. W twoim przykładzie jest 1 if, a zbuduj mi np. by to miało postać taką Przykład..
Wartość z kodu php jest umieszczona miedzy section co daje powtórzenie tego kodu co 2 1 link bez problemu można pobrać a 2 (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) , właśnie z tym mam problem.. Co prawda da się to na ifach zrobić ale troszkę mija się to z celem. dlatego zastosowałem section i step=2 ale jakoś nikt nie przewidział lub przynajmniej w dokumentacji nie jest jasno napisane jak czegoś takiego dokonać.. Da się coś takiego osiągnąć (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) Dlatego moja postać miała na zasadzie step, tylko że smarty nie pozwalają pobrać 2 rekordu, tzn pozwalają jeśli znamy ich id i właśnie nad tym siedzę. EDIT: Ok temat rozwiązałem za pomocą section i step=2, wszystko mi działa jak należy bez żadnych if itp. o pętli foreach wiem ale nie stosuję jej wole section większe możliwości ma. Temat można zamknąć... Ten post edytował jarekhunter 29.01.2010, 19:44:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:51 |