![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jestem poczatkujacy i mam pytanie. Stworzylem formularz za pomocą klasy Zend_Form w Kontrolerze . Jak dodalem do niego troche "elementow" metoda "addElement" robi sie niezly balagan (duzo kodu i nieczytelny) ... az strach pomyslec jakby wygladala stronka gdybym tym sposobem dodal wiecej kodu. Jak tego uniknąć ... tworzyc jakies wlasne klasy np. MojFormularz itd.
Mam tez prosbe czy ktos zna jakiegos linka z przykladowym projektem jakiejs prostej (ale nie prymitywnej jak w tutorialach strony internetowej ) ... chodzi mi o zobaczenie jak sobie ludzie radza z narastajacym chaosem kodu ![]() Pozdro Zbynek |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 2 Dołączył: 15.08.2007 Skąd: trojmiasto Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zrób np w katalogu application stwórz katalog forms i tam trzymaj klasy.
przykład Form.php a w nim
a w akcji kontrolera
jak coś sorki za literówki pisałem z palca. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 19.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki ... cos w tym rodzaju robilem ze tworzylem wlasne klasy. Musze doczytac jeszcze o sposobie automatycznego ladowania klas typu Katalog_Klasa. MAm jeszcze jedno pytanie ... dla innych elementow ktore tworzymy tez robimy takie katalogi podobnie jak Forms dla Form itd? Nigdzie nie moglem znalezc przykladu jakiejs strony zeby zobaczyc to w praktyce. Mam pare ksiazek sciagnietych i tam za zwyczaj mowia o podstawach a nie ma nic o tym jak to wszystko grupowac.
Pozdro |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 313 Pomógł: 24 Dołączył: 9.08.2008 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat dla innych elementow ktore tworzymy tez robimy takie katalogi podobnie jak Forms dla Form itd? Kod /plugins Plugin_
/models Model_ /models/DbTable Model_DbTable_ /views/helpers View_Helper_ /views/filters View_Filter -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzieki za wskazowki
Pozdro |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 02:32 |