![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jak cześć może wie z innego tematu, posiadam klasę, umożliwiającą sciąganie filmów bezpośrednio z serwera MegaVideo. Problem w tym, ze generując link na localhoście, wszystko pięknie chodzi, lecz na hoście klasa generuje złe linki. Spowodowane jest to generowaniem linku na IP?
Czy da rade przepisać to tak, żeby link był generowany na serwerze, a każdy korzystający mógł z tego linku ściągać?
@edit Pomocy potrzebuję dość pilnie. Nie ma sprytnego, mogącego mnie naprowadzić do celu? / Ten post edytował screv 28.01.2010, 20:44:15 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A w linii 70. nie ma błędu ? Nie brakuje tam jednego argumentu ?
list(TUTAJ, $this->$name) = $tmp; ? -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 46 Pomógł: 0 Dołączył: 3.08.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Faktycznie jest przecinek, a nie ma argumentu, jednak jest to gotowa klasa i od poczatku tego nie bylo.
Jeszcze raz dodam, że wszystko pięknie chodzi na localhoście, a na serwerze zewnetrznym, generuje linki, z ktorych nie mogę sciągać. Ten post edytował screv 28.01.2010, 23:20:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 885 Pomógł: 463 Dołączył: 3.10.2009 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jedyne co mi przychodzi w tym momencie do głowy to ewentualnie nieaktualny czas na serwerze (?)
-------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Zgadza się. Serwer stoi za granicą naszego kraju.
Czas na serwerze: 07:30:07 Czas u mnie: 08:30 To może być przyczyną? W takim razie, jak to ominąć? @edit
Tak wyglada getxml przerobiony na CURL`a z dodaną godziną, iż serwer ma inną strefę czasową. I znow to samo. Wyrzuca wszystkie dane, poza dobrym linkiem sciagania. Ten post edytował screv 29.01.2010, 13:05:10 |
|
|
![]()
|
|
Tak dodajesz 1 godzinę do timestamp:
![]() Jak odpalisz u siebie lokalnie po tej zmianie, to znowu nie będzie działać, ale wrzuć na serwer i sprawdź. ![]() Ten post edytował darko 30.01.2010, 07:31:32 -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Zwraca identyczne wynika jak " time () + 3600; ".
Dalej to samo. Tytul, długość filmu i waga jest, link do ściagania jest nie odpowiedni. //edit Dodam, że wszystkie wersje testuje na serwerze, nie na localu. //edit2 @post wyzej: wielkie dzięki za chęci. poczekam dalej, może znajdzie się ktoś kto da rade pomóc ![]() //edit3 To chyba nie jest zależne od czasu. Mimo dodania godziny do time() na localu dalej śmiga pięknie. Inny uzytkownik tego forum, w innym temacie uznał, że to wina generowania linku na ip (?) Jeżeli chciałbym, żeby chodziło musiałbym ściagać plik na serwer. Ale jestem pewien, że da się to jakoś ominąć, tylko nie wiem jeszcze jak. Dalej liczę na waszą chęć pomocy ![]() //edit....999 Czy może być to wina leżąca po stronie serwera? Juz trzeba bylo przerabiac skrypt na CURL`a, może coś jeszcze wymaga przerobienia?
Wina leży gdzieś w odnośnikach od tej linijki, bo tylko to wywala źle... . . Ten post edytował screv 29.01.2010, 13:42:11 |
|
|
![]()
|
|
Tak na marginesie, to nie pomagamy w omijaniu zabezpieczeń
![]() -------------------- Nie pomagam na pw, tylko forum.
|
|
|
![]()
|
|
Przecież to tylko w celach edukacyjnych ; )
|
|
|
![]()
|
|
![]() Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 3 045 Pomógł: 290 Dołączył: 20.01.2007 ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 16:29 |