![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Jak wykonać akcje na elementach pozostałych (poza tym który został kliknięty). Sprawa wygląda następująco: mam coś takiego: i chcę, żeby po kliknięciu jednej z opcji pozostałe zrobić półprzeźroczyste. Wiem jak zrobić drugą część lecz nie wiem jak je wybrać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 4 Dołączył: 29.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli do każdego elementu dodałbyś np. unikatową nazwę id, to po kliknięciu, mógłbyś coś wykonać na wszystkich elementach oprócz tego klikniętego. Wygląda to tak:
$("li a[id*=_]:not(#"+$(this).attr("id")+")").fadeTo[...] W [...] wstawiasz już swoja cala pozostala czesc. Kazdemu elementowi a przypisz id="_[unikatowaLiczba]" Pisałem z buta, nie testowałem. Możesz sprawdzić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 444 Pomógł: 79 Dołączył: 26.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@skowron-line mozna jeszcze prosciej za pomoca parent + siblings
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@skowron-line mozna jeszcze prosciej za pomoca parent + siblings @seth-kk podałem takie dość uniwersalne rozwiązanie pasujące do każdej biblioteki, ponieważ nie znam się na jQuery. Mootools rulezz (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 365 Pomógł: 8 Dołączył: 16.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:23 |