![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jest sobie strona w html'u, po kliknięciu na link zamienia się ona w kalsyczny układ ramek (góra, lewo i prawo) jak zrobić, aby po kliknięciu na 'powrót do strony głównej' znów wczytała się strona startowa pełnoekranowo, likwidując przy tym ramki?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chyba nie bardzo rozumiem o co ci dokładnie chodzi. Wytlumacz jaki efekt chcesz dokladnie uzyskac.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 69 Pomógł: 0 Dołączył: 3.10.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
index.html
Kod <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html> <head> <title></title> </head> <body> <a href="strona1.html"></a> <a href="strona2.html"></a> <a href="strona3.html"></a> </body> </html> strona1.html Kod <html>
<head> <title></title> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1251"> </head> <frameset rows="*" cols="210,*" frameborder="NO" border="0" framespacing="0"> <frame name="leftFrame" scrolling="NO" noresize src="left.html"> <frameset rows="116,*" frameborder="NO" border="0" framespacing="0" cols="*"> <frame name="topFrame" noresize scrolling="NO" src="top.html"> <frame name="mainFrame" src="main.html"> </frameset> </frameset> <noframes> <body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000"> </body> </noframes> </html> leftframe nawiguje mainframe klikajac w mainframe link /strona domowa/ chcialbym, aby strona przeladowala się do strony index.html (nie używając history) bo przecież można by wystartować z innego punktu startowego niż index.html (np przez googla) Zatem jak wczytać stronę startową w całość a nie w jedno z 3 okienek?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 52 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2004 Skąd: K-ce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wciąż nie do konca rozumiem... ja bym zrobil iframe-a (albo frameset), nadal mu name (np. "index"), a potem przy linkach
Kod <a href="" target="index">abc</a>
|
|
|
![]()
|
|
Może godzina nie za wcześna, więc napiszę jaśniej:
Co zrobić, aby ze strony składającej się z 3 ramek (nie otwierając nowego okna) przezkoczyć do strony pełnoekranowej? Jeśli jesteś na stronie składającej się z 3 ramek, klikasz na hrefa i ma się w tym samym oknie przeglądarki otworzyć strona, lecz nie w jednej z tych ramek, lecz w pełnym polu przeglądarki. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 636 Pomógł: 0 Dołączył: 22.10.2003 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ja za to rozumiem... musisz zrobic to tak: kazdy link w glownej bedzie do frameseta (adres ramki z trescia mozesz zrobic jako zmienna GET)... a w podstronach dajesz do linku do glownej atrybut:
Kod target="_top"
|
|
|
![]()
|
|
No właśnie miałem sobie to sam wpisać
![]() Ale mimo wszystko dzięki... Nie wiem czemu to nie chciało mi działać... ale już jest.... Punkt dla Pana z pięterka wyżej ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 15:37 |