![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2004 Skąd: Brzeszcze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem. Jestem niezbyt zaawansowanym programistą PHP i dlatego może moje pytanie niektórym wyda się banalne.
Chciałbym na swojej stronie wprowadzić system newsów i sam mechanizm już zrobiłem, ale chciałbym, żeby na głównej stronie wyświetlał się tylko pierwszy akapit z każdego newsa z linkiem do całości. Link wiem jak zrobić ![]() Liczę na Waszą pomoc |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 555 Pomógł: 84 Dołączył: 20.02.2008 Skąd: Małopolska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiązanie zależy od tego, czym u Ciebie jest "akapit" - częścią tekstu w odpowiednim tagu HTMLowym? Tekstem oddzielonym od innych kilkoma pustymi liniami (<br />) czy jak?
-------------------- Wieloprocesowość i wielowątkowość w PHP, poznaj Kraken PHP!
Serwer HTTP i WebSocket w PHP | Promise/A+ Strona Domowa | Elradia MMORPG FireFox: make the web better. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 17.09.2004 Skąd: Brzeszcze Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie tekst w bazie jest zapisany bez znaczników html, a znak końca wiersza to zwykły ENTER (czyli \n), który potem już na stronie jest zamieniany na (<br />)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
U mnie tekst w bazie jest zapisany bez znaczników html Skoro nie masz znaczników to skąd możesz wiedzieć gdzie się kończy akapit ![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
@skowron-line:
Czytaj proszę ze zrozumieniem, a nie trzaskaj bezsensownych tematów... U mnie tekst w bazie jest zapisany bez znaczników html, a znak końca wiersza to zwykły ENTER (czyli \n), który potem już na stronie jest zamieniany na (<br />) @Piccolo: Możesz rozbić wpis po znakach końca linii i dobrać się do pierwszego elementu utworzonej tablicy:
Ten post edytował phpion 28.01.2010, 09:41:00 |
|
|
![]()
|
|
@phpion
Wielkie dzięki, właśnie o coś takiego mi chodziło. Jeszcze się dużo muszę nauczyć ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.07.2025 - 12:12 |