![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 2 Dołączył: 7.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Szukam jakiegoś rozwiązania do identyfikacji użytkownika który wejdzie na stronę. Chciałbym udostępnić dla nowych odwiedzających możliwość przetestowania za darmo mojej usługi jednak taka osoba może zmienić IP i znowu będzie korzystać za darmo. Potrzebuje jakiegoś rozwiązania w tej sprawie. Gdzieś słyszałem ale było już to dawno i nie pamiętam, że jest możliwość identyfikacji po płycie głównej..? Prawda to? Jeśli tak to jak to zrobić..? Proszę o jakieś rozwiązania w tej sprawie. Z góry dziękuje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmmm usługi... jaka to usługa? Hostingowa czy coś w tym rodzaju?
Nie wiem czy to da radę, ale zrób tą ofertę tylko dla zarejestrowanych, dodaj do bazy danych pole tested, które będzie typem bool i będzie przechowywało true i false, jeżeli nie testował wprowadź false, a po zamówieniu/wypróbowaniu usługi napisz proste zapytanie do bazy które wstawi w to pole wartość true i bedziesz wiedział czy użytkownik już testował twoją usługę czy nie. Identyfikacja po płycie głównej niemożliwa, nie wiem kto ci takie bajki powciskał hehe, w sieci lan istnieje identyfikacja użytkownika poprzez unikalny adres MAC karty sieciowej, niestety nie jest to możliwe w internecie(no chyba że się mylę) musisz raczej napisać jaka to usługa i czy w ogóle w php da się coś z tym zrobić. Ten post edytował emtiej 27.01.2010, 21:57:39 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 163 Pomógł: 2 Dołączył: 7.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Szukałem już różnych rozwiązań tych związanych z moim skryptem ale tutaj nie mam takiej możliwości.
Może flashem da się ten adres MAC wydobyć..? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 18 Dołączył: 12.04.2009 Skąd: Rypin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak już powiedziałem adres MAC można wykorzystywać tylko w sieciach lokalnych, flash... to sie raczej nie nada (IMG:style_emoticons/default/biggrin.gif)
BEZ WIEDZY NA TEMAT TEJ TWOJEJ USŁUGI NAPRAWDĘ CIĘŻKO CI POMÓC! |
|
|
![]()
|
|
Załózny ze mam hosting.. I chcę jednej osobie dac tylko 100mb dla testów..
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:21 |