![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Napotkałem problemik dotyczacy usuwania rekordow z bazy danych. Otóż mam taki kod:
W tym kodzie mam zawarte stronnicowanie, ktore dobrze chodzi, lecz jest problem w kodzie gdzie zaczyna sie usuwanie rekordów. Nad obrazkiem jest link usun i przypisany do niego id ktore wyglada mniej wiecej tak po najechaniu na niego myszka "http://blablabla.blabla.pl/blabla/galeria.php?usun=7". W momencie kiedy go naciskam, wraca do strony galeria.php i nic sie nie dzieje, nie usuwa sie zaden wpis do bazy danych. Prosze o pomoc ![]() Ten post edytował renault12 27.01.2010, 20:02:13 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pierwszy rzut oka:
header('Location: usuwanie.php'); i czemu jak wstawiasz liczby to dajesz w apostrofy ? lubisz generować dodatkowe zadania bazie w postaci konwertowania stringa na int? -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zmieniłem kod na taki jak kazałeś lecz dalej nie usuwa z bazy rekordow
2. Po nacisnieciu nie przenosi na podana strone : / 3.A dodawanie z apostrofami koliduje z czyms ? tzn . moze zaszkodzic rekordom etc.? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Zmieniłem kod na taki jak kazałeś lecz dalej nie usuwa z bazy rekordow Nic nie kazałem, tylko wskazałem jeden z błędów który akurat rzucił mi się w oczy. 2. Po nacisnieciu nie przenosi na podana strone : / Czyżby: headers already sent? 3.A dodawanie z apostrofami koliduje z czyms ? tzn . moze zaszkodzic rekordom etc.? Koliduje z wydajnością ![]() Zrób sobie w php warunek:
To nie jest to samo ![]() -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
No masz z tymi apostrofami racje.
Ale odswieze prosbe na temat usuwanie tych rekordow : P mam tutaj kod który dziala do usuwania newsow :
Prawie taki sam jest ten ktory podalem na gorze, lecz tamten nie dziala. Ten post edytował renault12 27.01.2010, 21:12:36 |
|
|
![]()
|
|
No masz z tymi apostrofami racje. Ale odswieze prosbe na temat usuwanie tych rekordow : P
Teraz mi się rzuciło w oczy, ma być chyba podwójny znak równości. -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
No masz racje, juz poprawilem kod.
A co do tego usuwania to nie wiem co jest bo przy wcisnieciu "usun" przenosi i nie usuwa. Jak wpisuje naprzyklad wypisuje mi id w bazie naprzyklad "9". Adres odnosnika jest dobry rowniez. Nie wiem, widac to jakby nie wykonywalo akcji usuwania z bazy co do tego idzie nie wykrywa nacisniecia przycisku usun a powinno. |
|
|
![]()
|
|
Pokaż mi przerobiony kod, według moich zaleceń i podpowiedzi.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
|
|
![]()
|
|
Ten post edytował renault12 28.01.2010, 20:01:28 |
|
|
![]()
|
|
A coś się tak uparł, że to usuwanie etc. musi być w jednym pliku? O wiele prościej jest to rozbić na kilka plików - łatwiej edytować i kod nie jest tak zagmatwany.
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 16.01.2010 Skąd: Chodzież Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wystarczy, ze zrobisz tak:
|
|
|
![]()
|
|
Zmieniłem i też zdjecie sie nie usuwa.
Co do rozbicia to nie wiem zabardzo jak to zrobic, poniewaz nie chce mi przypisywac zmiennej do usuwania przy odpowiednim obrazku po kolei. Prosze o pomoc Zauważyłem takze gdy usuwam warunek if i w ogole pozostawiam ta czesc kodu w takim stanie: Obrazek usuwa się po wejściu, lecz teraz co jest źle w tym ifie?
Ten post edytował renault12 29.01.2010, 23:26:29 |
|
|
![]()
|
|
|
|
![]()
|
|
Yhm, też nie działa ani !empty ani empty.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 26 Pomógł: 1 Dołączył: 16.01.2010 Skąd: Chodzież Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Gdziekolwiek wstawie to nie wyswietla sie wartosc usun.
|
|
|
![]()
|
|
A czy wartość $_GET['usun'] pojawia się w adresie przeglądarki internetowej?
http://galeria.php?usun=wartosc po kliknięciu w link Usuń Ten post edytował szamburdsz 31.01.2010, 21:07:33 |
|
|
![]()
|
|
tak, zgodnie z id obrazka
|
|
|
![]()
|
|
a masz register_globals na off w konfiguracji serwera?
|
|
|
![]()
|
|
Używam cba.pl jako hosting a oni chyba mają to właczone.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 10:38 |