![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Chciałbym zrobić blokadę ip wysyłania tego formularza, chciałbym aby blokada trwała 1 minute. Może być do blokada ip jak i blokada ciasteczek.
Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 11 Dołączył: 20.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z czym masz problem
![]() Myślę że prostszym rozwiązaniem jest oparcie tej blokady na ciasteczkach bo w tym przypadku wystarczy że w momencie wysyłania formularza stworzysz ciasteczko z odpowiednio długim czasem ważności. A podczas ładowania strony sprawdzisz czy ciasteczko istnieje, jeśli tak to blokujesz formularz, jeśli nie to nie robisz nic. -------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z czym masz problem ![]() zapewne z tym zeby zrobic to za niego bo nie chce mu sie nawet sprobowac.. podpowiem daj np
jesli formularz jest przetwarzany na tej samej stronie co i wypelniany to $_POST['wyslij'] jest to nazwa buttona ktory wysyla (name="wyslij") Ten post edytował lnn 27.01.2010, 22:20:21 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
próbowałem już do zrobić, leczm i nie wychodziło. Jestem w tym zielony.
Dokładnie chodzi mi o blokadę ciastecze lub ip żeby nie można było wysyłać kolejnego formularza przed upływem 1 minuty od wysłania. Próbowałem zrobić coś takiego ale wyskakiwał błąd:
Ten post edytował Hebolini 28.01.2010, 15:58:32 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 11 Dołączył: 20.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaki błąd??
-------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
Albert Einstein |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:39 |