![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Mam okazje jechać na rozmowę o prace do Warszawy tylko nie do końca wiem jaką wysokość pensji im powiedzieć. Jest to praca w siedzibie banku polegająca na tworzeniu dla nich wewnętrznego oprogramowania w PHP. Mam 5 lat doświadczenia w programowaniu. Jak myślicie jakie wynagrodzenie byłoby odpowiednie. Nie chciałbym sypnąć jakąś kosmiczną kwotą ani jej zaniżyć. Nie jestem zorientowany jakie dokładnie płace są w Warszawie choć wiem, że najwyższe w Polsce (pochodzę z okolic Gliwic). Dzięki za wszelkie odpowiedzi ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko zależy od Twoich umiejętności i Twojego doświadczenia.
Zastanów się ile warta jest godzina Twojej pracy i pomnóż przez 160 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 5 Dołączył: 23.10.2006 Skąd: Gda?sk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Wszystko zależy od Twoich umiejętności i Twojego doświadczenia. Zastanów się ile warta jest godzina Twojej pracy i pomnóż przez 160 Nie kumam takich odpowiedzi. Przeciez wiadomo ze nasze widzimisie naszym widzimisie a rynek pracy rynkiem pracy. Trzeba miec jakis punkt odniesienia (w postaci zarobkow innych programistow w danym miescie) zeby nie zatrudnic sie za pensje pani z biedronki, a z drugiej strony zeby nie zazadac zarobkow Billa Gates-a. Takiego punktu szuka wlasnie kolega, wiec jesli nie chcemy powiedziec to nie odpowiadamy, a nie zostawiamy przyglupie posty :/ Ja nie pracuje w Warszawie i niestety nie moge pomoc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 634 Pomógł: 14 Dołączył: 27.05.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie kumam takich odpowiedzi. Przeciez wiadomo ze nasze widzimisie naszym widzimisie a rynek pracy rynkiem pracy. Trzeba miec jakis punkt odniesienia (w postaci zarobkow innych programistow w danym miescie) zeby nie zatrudnic sie za pensje pani z biedronki, a z drugiej strony zeby nie zazadac zarobkow Billa Gates-a. Takiego punktu szuka wlasnie kolega, wiec jesli nie chcemy powiedziec to nie odpowiadamy, a nie zostawiamy przyglupie posty :/ Ja nie pracuje w Warszawie i niestety nie moge pomoc. Dokładnie ;-) A wracając do pytania to zdarzają się i takie: http://www.pracuj.pl/praca/Programista;jt/.../oferta,1599491 (swoją drogą śmieszna suma) i zdarzają się 3x wyższe. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Ja nie pracuje w Warszawie i niestety nie moge pomoc. Cytat wiec jesli nie chcemy powiedziec to nie odpowiadamy, a nie zostawiamy przyglupie posty Zacznij od siebie stosować swoje złote zasady. Dokładnie nie da się podać, powiemy mu żeby brał 4k a się okaże że jest kiepskim programistą (oczywiście to tylko przykład, nie mówię że tak jest ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Wystarczy przejrzeć ogłoszenia w dziale "Praca oferowana" oraz "Poszukuję" i można nabrac orientacji, w jakich widełkach proponują wynagrodzenie na podobnym stanowisku (programista PHP) firmy w Warszawie.
Z drugiej strony, jest to trochę inna sytuacja, bo: Cytat Jest to praca w siedzibie banku polegająca na tworzeniu dla nich wewnętrznego oprogramowania w PHP. Mam 5 lat doświadczenia w programowaniu. Więc nie jest to typowe trzepanie stronek/serwisów CRUD w firmach zajmujących się stricte taką działalnością, a praca polegająca na rozwoju jednej, dużej, wewnętrznej aplikacji dla konkretnego klienta (w tym przypadku banku, stawiam, że jest to jakiś pracowniczo-firmowy intranet, nie mający raczej związku z systemem transkacyjnym, ale mogę sie mylić), więc na to też należy wziąć poprawkę. I myślę, że mozna tę poprawkę wziąć "in plus", czyli kwota w okolicach 4000-5000 PLN netto nie będzie szczególnie wysoka. Ale to moje zdanie. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja tutaj trzymam strone Moli*ego - godzina pracy * 160.
Ale to Twoje zycie i Twoje decyzje - mimo wszystko zycze powodzenia ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat godzina pracy * 160. hmm.... 20 dni w miesiącu * 8 godzin dziennie * 160 = 25600 On tam ma byc programistą czy prezesem nad prezesami? edit down: poprawilem ten nieszczesny tydzien ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
ałć....mój blad, już załapałem gryps
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() TAO programowania Grupa: Zarejestrowani Postów: 340 Pomógł: 3 Dołączył: 25.03.2003 Skąd: ze słoika Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Ktory cwaniak wywalil mojego posta i sie nie mial odwagi przyznac ?
Repost: 500zł. Jezeli nie umiesz sie wycenic, to mniej wiecej tyle jestes wart -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Przypomniała mi się scena z chłopaki nie płaczą
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 1 Dołączył: 3.12.2003 Skąd: W-wa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Programista php w wawie z 5 letnim stażem zarabia średnio 5-6 tyś netto. Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:27 |