![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, zainstalowałem ten plugin i mam taki problem, że teraz musze się wszędzie logować w całym serwisie. Tzn. mam wyłączone logowanie w security.yml a sfguardauth działa. Jak go wyłączyć lub tylko włączyć w niektórych modułach. Od razu napisze, że tworzenie config/security.yml z is secure on nie działa. Mam to wyłączone a jednak działa.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 879 Pomógł: 189 Dołączył: 14.06.2006 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko na ten temat jest w dokumentacji. Jeśli chcesz mieć zabezpieczone tylko niektóre strony, to w ich modułach w folderze [i[config[/i] musi pojawić się plik security.yml z odpowiednią treścią.
W jakim środowisku działasz? Jeśli w produkcyjnym to nie ma sił co dziwić, że zmiany nie są brane pod uwagę bez czyszczenia cache. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 11.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czytałem dokumentacje. w produkcyjnym i nie działa też, czyszcze cach. Mam ustawione na off wiec nie wiem co jest
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 16 Dołączył: 24.07.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż te yml-e
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 94 Pomógł: 16 Dołączył: 24.07.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Spróbuj tak:
Kod all: is_secure: off Jeśli się nie uda musisz coś pokąbinować polecam: http://trac.symfony-project.org/wiki/sfGua...raDocumentation Zresztą tak jak pisał destroyerr: Cytat Wszystko na ten temat jest w dokumentacji. Jeśli chcesz mieć zabezpieczone tylko niektóre strony, to w ich modułach w folderze [i[config[/i] musi pojawić się plik security.yml z odpowiednią treścią. W jakim środowisku działasz? Jeśli w produkcyjnym to nie ma sił co dziwić, że zmiany nie są brane pod uwagę bez czyszczenia cache. Pozdrawiam ![]() Ten post edytował l3l0 29.01.2010, 12:14:29 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 12.06.2025 - 21:45 |