![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 3.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat Problem w tym, iż nie wiem jaki napisać kod, aby po kliknięciu danego linku dany przedmiot zapisywał się w tabeli. Pomocy! Problem w tym, że nawet nie spróbowałeś. HINT: Przy wyświetlaniu produktu na stronie pewnie gdzieś będziesz miał jego ID pobrane z bazy, z tabeli z produktami. I własnie to ID musisz wkleić w zapytanie dodające rekordy do tabeli przechowującej produkty w koszyku, razem z ID np. zalogowanego klienta i innymi danymi, co pozwoli Ci następnie tworzyć np. historię zakupów, zapamiętywanie stanu koszyka pomiędzy kolejnymi wizytami w sklepie czy inne użyteczne funkcje. Ten post edytował blooregard 27.01.2010, 14:46:24 -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 87 Pomógł: 1 Dołączył: 3.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
I własnie to ID musisz wkleić w zapytanie dodające rekordy do tabeli przechowującej produkty w koszyku, To akurat wiem. Żebyśmy się dobrze zrozumieli. Chciałbym stworzyć coś w stylu takiego warunku : If(kliknięto dany produkt) { wstaw do tabeli : id produktu, nazwę, cenę } Nie wiem jak zapisać to : If (kliknięto dany produkt) |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Musisz wywołac odpwoiedni skrypt realizujący to zapytanie, np. coś takiego:
albo używając AJAX'a, gdzie wywołasz zdarzeniem onclick f-cję w JavaScripcie, która wywoła link add.php?prodid= z przekazanym jej parametrem. Ten post edytował blooregard 27.01.2010, 15:17:24 -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Po kliknięciu "Dodaj do koszyka" nie wyświetla się komunikat. Nie mogę dojsć dlaczego |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:47 |