![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
na początek zaznaczam, że raczkuje z php i szczerze mówiąc wiele rzeczy jest dla mnie jeszcze nie zrozumiałych dlatego też mam nadzieję, że znajdą się ludzie, którzy niektóre rzeczy mi wytłumaczą ![]() Mam skrypt usuwający folder i pliki które się w nim znajdują tj.
i teraz mam problem ponieważ jeśli wywołam skrypt poprawnie wyskakuje pozytywny komunikat echo katalog został usunięty ale jak zrobić odwołanie w przypadku gdy katalog np nie istnieje lub też np został już usunięty... chyba powinno być tutaj else echo tylko próbowałem na wszystkie sposoby i wyskakują błędy, jeszcze nie potrafię dobrze stosować znaków i to pewnie główny problem. Męczę się któryś dzień z tym, będę wdzięczny za pomoc i wskazówki. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 12 Dołączył: 5.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 1 Dołączył: 27.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaje taki kod:
i błąd:/ co jest źle? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 12 Dołączył: 5.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
kurcze, nie pije herbaty i nie mam fusów
![]() może byś tak podał jaki to błąd -------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie ma plików w katalogu a są... pierwsza wersja skryptu przy usunięciu poprawnym katalogu pokazywała czyste echo ze katalog został usunięty teraz już nawet go nie usuwa:/ zaczynam jestem nie tryb wiem;) Doba jest usuwa i komunikat się pokazuje ok ale jeśli już usunie dany folder wraz z plikami a ja odświeżę stronę to wyskakuje owszem komunikat "blad" jednak doczepia się do niego Warning który podałem;/ jak zrobić żeby nie wyskakiwał on tak samo jak przy poprawnym usunięciu wyskakuje sam czysty komunikat... Ten post edytował kubax33 27.01.2010, 11:59:44 |
|
|
![]()
|
|
przed rmdir daj znaczek @ czyli @rmdir...., jest to wygłuszanie błędów; niezbyt eleganckie nawiasem mówiąc
dodaje taki kod: [PHP] pobierz, plaintext
i błąd:/ co jest źle? teraz dopiero zauważyłem, mam nadzieje że usunąłeś linijkę 8 i masz tylko jedno rmdir ? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
bardzo Ci dziękuje za pomoc;)
już wszystko chodzi... pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.07.2025 - 19:55 |