![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 1 Dołączył: 18.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, co jest w tym skrypcie źle ze nie odświeża
Ten post edytował rychu123 26.01.2010, 22:04:55 -------------------- Zapraszam darmowy erds dla twojego radia
www.erds.pl |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
na pierwszy rzut oka rzuca sie to:
setTimeout(czas() ,500); powinno byc setTimeout('czas()' ,500); Drugiego rzutu oka juz nie robilem ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 194 Pomógł: 1 Dołączył: 18.09.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie działa dalej proszę o pomoc
-------------------- Zapraszam darmowy erds dla twojego radia
www.erds.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
mowiac nie odswieza, masz na mysli ze pierwszy czas sie wyswietla a potem juz nie? No bo tylko raz wywolujesz te funkcje
![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
a mam taki gotowy zegarek, zmień na swoje i będzie hulać:
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
chce żeby zegar cały czas liczył czas
www.erds.pl |
|
|
![]()
|
|
no to ci napisales: odpalasz wyswietlanie czasu tylko raz. naprawdę pisze nie zrozumiale?
ALbo uzyj setInterval() albo setTimeout() wywoluj tez w funkcji. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no to ci napisales: odpalasz wyswietlanie czasu tylko raz. naprawdę pisze nie zrozumiale? ALbo uzyj setInterval() albo setTimeout() wywoluj tez w funkcji. ale to nie działa -------------------- Zapraszam darmowy erds dla twojego radia
www.erds.pl |
|
|
![]()
|
|
wszystkim dziala,tylko nie tobie. Na dodatek nie pokazales jak zastosowales moje rady wiec nadal mozemy zgadywac co masz źle...
Kod ktory podał piotrooo89 zawiera wlasciwe uzycie setTimeout() i jakos jemu dziala. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
to powiedz mi co jest źle -------------------- Zapraszam darmowy erds dla twojego radia
www.erds.pl |
|
|
![]()
|
|
Kod return data_i_czas; setTimeout('czas();' ,500); W kazdym jezyku programowania to co jest po RETURN nie wykonuje sie. Czy juz wiesz co jest źle? A na przyszlosc nie kaz sie prosic o każdą rzecz tylko sam od razu podaj jak najwiecej informacji... -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
czyli ma być tak ? To nie działa
www.erds.pl |
|
|
![]()
|
|
ok, to kolejna podpowiedź: w swojej funkcji nic z tym czasem nie robisz. Wyliczasz go i tyle.
Przykladowo kod piotrooo89 coś z tym czasem robi, Twoj nic. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czyli ma być tak ? To nie działa
jeśli już używasz setTimeout to nie w takiej konstrukcji - raz, że jest ciutkę wolniejsza a dwa to robisz coś w stylu eval... przekaż funkcję jako pierwszy parametr czyli setTimeout(czas ,500); - poza tym, skoro czas wyświetlasz z dokładnością do 1s to po co liczysz to 2 razy?? - wystarczy setTimeout(czas ,1000);... a nawet jeśli chcesz przekazać parametry do tej funkcji to "normalnie" podaje się je jako kolejne argumenty funkcji setTimeout - tylko w ie tak się nie da - ale wszystko można obejść - wystarczy oczytać o zasięgu zmiennych - eval is evil ![]() skoro uparłeś się na return to to powinno być jeszcze ciutkę inaczej - gdyż funkcję powinieneś brać jako argument - ale ogólnie mi się nie chciało za dużo pisać - przerobiłem Twój skrypt deczko i usunąłem też return... - ogólnie na multum sposobów to można zrobić... a i jeśli masz konwersję do stringu to szybsze jest .concat do stringu oraz połączenie tablicy przez .join() od znaku +:
to powiedz mi co jest źle przede wszystkim używając document.write wyświetliłeś funkcję pierwszy raz... potem popatrz na to co zostawiłem jeszcze w pętli... hmmm... pomijając jeszcze kilka faktów to drugi raz funkcji nie wykonasz gdyż funkcja przestaje działać po zwróceniu wartości w return ![]() ![]() Ten post edytował zegarek84 26.01.2010, 23:56:15 -------------------- Jeśli twoja ręka rusza do przodu powstrzymaj swój gniew; gdy wyprzedza cię twój gniew - wycofaj rękę.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 06:27 |