![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 9 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Proszę o pomoc. Coś dokleiło mi kod Javascrip do pliku index.php. Kod został usunięty, ale strona nadal się nie wgrywa i wyskakuje napis: opera-com.mercadolibre.co Czy ktoś wie co się może dziać ? Poddomeny na koncie zostały już sprawdzone i nie zawierają doklejonego kodu. Z góry dziękuję. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Ktoś zdobył hasło do twojego serwera i robi takie rzeczy. Zmień hasło do serwera, przejrzyj resztę plikó (nawet antywirem) i wtedy wgraj je ponownie.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 9 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za wskazówki wookieb.
Opiszę co się stało dla innych, może ktoś trafi na ten temat i mu to pomoże. Oczywiście jest to wersja prawdopodobna, ale jestem jej prawie na 100% pewien. Rok temu miałem zainfekowany Total_Commander, którego wykorzystywałem także jako klinta FTP. Mam solidnego antywira, komputer jest często skanowany, ale i tak w jakiś sposób coś sczytało moje hasła dostępu zapisane w Total_Commanderze. Zmieniłem klineta FTP na FileZilla i przez rok - do wczoraj myślałem, że to program bezpieczny. Coś znowu wykradło mi dane dostępowe i zainfekowało wszystko co możliwe - pliki index, pliki javascript itp. Otrzymałem od innych osób kilka porad - oto one: - zmienić klienta FTP na takiego, co nie zapisuje haseł (np. Leech). - zmieniać hasła na FTP regularnie, - nie zgadzać się na zapisywanie hasła dostępu w pamięci przeglądarek. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.07.2025 - 01:19 |