![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o takie coś :
http://bujnos.art.pl/piss/sonda.php?sonda=tryglaw Nie wiem jak zrobić zęby ankieta po kliknięciu dalej wskakiwała w ten sama stronę oraz jak potem wyłapać te dane. Tak jak tu jest zrobione bardzo ładnie. Bardzo prosze o pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 13 Dołączył: 24.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykorzystaj AJAX.
np. http://www.openjs.com/articles/ajax_xmlhttp_using_post.php ew. skorzystaj z bilbiotek, które to ułatwiają, np. jQuery Ten post edytował Ellington 26.01.2010, 14:29:53 -------------------- while ( !die() ) code();
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ellington dziękuje za podpowiedz. Jednak jestem bardzo początkujacy w php. I nie bardzo wiem jak sie za to zabrać. Możesz mi pomoc ?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 13 Dołączył: 24.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Możesz mi pomoc ? Staram sie jak moge - podalem Ci adres do kodu, rozwiazanie alternatywne w jQuery... mysle, ze wiecej w tej kwestii nie trzeba. Zobacz sobie, jak to jest rozwiazane przy pomocy jQ: http://api.jquery.com/jQuery.post/ Prosciej sie chyba nie da. Wybacz, ale kodu za Ciebie pisal nie bede, bo nie mam na to czasu ![]() -------------------- while ( !die() ) code();
|
|
|
![]()
|
|
Ellington doceniam
![]() ![]() Może sie podejmiesz -zapłacę. Chce tylko kawałem działający ankiete sobie rozbuduje juz sam. Ankiete która wyświetla sie w 1 stronie i wpisuje dane do bazy potrafie zrobic. Jednakże nie potrafie jej rozbić na strony. Bedzie w ankiecie ok 20 pytań czyli ok 5 stron. ja potrzebuje tylko kawałek kodu jak zrobic zeby po naciśnięciu guzika dalej wskoczyła druga strona z kolejnymi pytaniami. I jak na końcu pozbierać te dane. EDIT: znalazłem sposób dla mnie prostszy na ukrywaniu DIV. :
czy da sie zrobić tak żebym nie musiał tych id wpisywac recznie tylko jakoś z automatu zeby sie postawiały ? chodzi o document.getElementById('1'), document.getElementById('2'), document.getElementById('3') bo bede miał ich ok 20 ![]() Ten post edytował neck99 26.01.2010, 21:39:28 |
|
|
![]()
|
|
Zrob petle w PHP, ktora Ci bedzie generowac divy i wypelniac trescia.
Uzyj tez jQuery, tam masz selektory i zamiast document.getElementById('3') wystarczy, ze wpiszesz $('#jakis_id'), to znacznie wygodniejsze. Wystrzegalbym sie takiego nazewnictwa przy id, najlepiej dac jakis przedrostek, np. element-1, element-2; Ps. To zdzierstwo wyciagac za taki skrypt pieniadze, ale pewnie na zleceniach.przez.net znalazlbys kogos, kto Ci to zrobi za dyszke ![]() -------------------- while ( !die() ) code();
|
|
|
![]()
|
|
Zrob petle w PHP, ktora Ci bedzie generowac divy i wypelniac trescia. Uzyj tez jQuery, tam masz selektory i zamiast document.getElementById('3') wystarczy, ze wpiszesz $('#jakis_id'), to znacznie wygodniejsze. Wystrzegalbym sie takiego nazewnictwa przy id, najlepiej dac jakis przedrostek, np. element-1, element-2; Ps. To zdzierstwo wyciagac za taki skrypt pieniadze, ale pewnie na zleceniach.przez.net znalazlbys kogos, kto Ci to zrobi za dyszke ![]() no niestety jak trzeba cos zrobić a nie ma sie za duzo na to czasu to zostaje tylko komuś zawrócić głowę a dzisiejsze społeczeństwo za darmo to nawet nie pobije człowieka ![]() Co do petli musiał bym dane zapisać w bazie bądz tablicy prawda ? nie wiem czy to dobry pomysł bo ankieta bedzie miała raz 3 raz 10 odpowiedzi + teskst + pola tekstowe i opisy hmm.. |
|
|
![]()
|
|
Tak, musi być jakis data source - baza, tablica, xml, cokolwiek. W zasadzie na pliku tekstowym też to możesz zrobić, ale musiałby być dobrze sformatowany
![]() -------------------- while ( !die() ) code();
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 04:35 |