![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć
Mam problem, jeśli ktoś mógłby mi pomóc będę wdzięczna (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Jest sobie zmienna $komentarz (tytuł każego komentarza) i teraz chciałabym zrobić tak, że kiedy tytuł komentarza 1 jest taki sam jak 2, wyświetli tylko jeden link. Poprostu nie wyświetla linków do zdublowanych komentarzy. Jak by to zrobić? Z góry dziękuję za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
trochę mało jasno, ale
Kod if( $komentarz1 == $komentarz2 ) { //takie same } else { inne } (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... W tym skrypcie jest baza danych, nie zagłębiałam się dalej bo tam juz dla mnie czarna magia a interesje mnie tylko zmienna $tytul. Kom1, kom2, ale skad to wziąść? Mógłby ktoś mi napisać co mam wkleić by zadziałało?
Mnw. mam tak:
Na stronie wyświetla się np. 10 ostatnich komentarzy i teraz chciałabym aby te zdublowane, czyli dodane np. po 2-3 razy wyświatlały tylko jeden lub wcale. Ten post edytował michalinda 26.01.2010, 17:03:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 658 Pomógł: 95 Dołączył: 20.12.2005 Skąd: N54,35° E18,63° (Gdańsk) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więcej kodu, więcej kodu proszę ;-) Nie jesteśmy wróżkami ;D
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmm... W tym skrypcie jest baza danych, nie zagłębiałam się dalej bo tam juz dla mnie czarna magia a interesje mnie tylko zmienna $tytul. Kom1, kom2, ale skad to wziąść? Mógłby ktoś mi napisać co mam wkleić by zadziałało? Mnw. mam tak:
Na stronie wyświetla się np. 10 ostatnich komentarzy i teraz chciałabym aby te zdublowane, czyli dodane np. po 2-3 razy wyświatlały tylko jeden lub wcale. Zdublowane, masz namyśli dodane kilka razy te same, przez tę samą osobę, czy co? |
|
|
![]()
|
|
Zdublowane, masz namyśli dodane kilka razy te same, przez tę samą osobę, czy co? Tak, właśnie o to chodzi. Nie chcę aby były one kasowane, tylko poprostu aby wyświetlał się tylko jeden tyt. lub wogóle. Męczy mnie kasowanie ręczne, chodzi o czystość w ostatnio dodanych komentarzach. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W takim razie moim zdaniem najlepiej to filtrować na poziomie zapytania.
Możesz także porównywać treść wpisów i jeśli jest taka sama pokazywać tylko raz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
W takim razie moim zdaniem najlepiej to filtrować na poziomie zapytania. Możesz także porównywać treść wpisów i jeśli jest taka sama pokazywać tylko raz (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) A jak to wykonać? Jestem zielona, dla tego tutaj piszę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 164 Pomógł: 4 Dołączył: 29.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Aby móc coś konkretnego zaproponować, należałoby najpierw poznać strukturę bazy danych, ewentualnie wymaganych tabel..... Na poziomie zapytania swobodnie można wybierać unikatowe wpisy..... Możesz też pokazać kilka przykładowych wspisób w bazie, wówczas łatwiej jest zaproponować rozwiązanie.
|
|
|
![]()
|
|
A jak to wykonać? Jestem zielona, dla tego tutaj piszę (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Zarzuć rzędem z bazy lub/i całością kodu odpowiedzialną za wyświetlanie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 21:27 |