![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 4 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Załóżmy, że mam na obrazku jakiś prostokąt o kolorze zielonym. Czy jest jakaś funkcja w GD, żeby wszystkie kolory zielone zamienić na inny, np. pomarańczowy? Bo jak na razie rozwiązanie problemu przychodzi mi tylko takie: 1. Pobranie szerokości i wysokości obrazka. 2. 'Przeskanowanie' go i zapisanie pozycji w których znajduje się szukany kolor (zielony). (imagecolorat() i imagecolorsforindex()) 3. Zamiana koloru. (imagecolorallocate() i imagefill()) Ma ktoś jakiś lepszy pomysł? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Wypróbuj ten kod:
ImageColorsTotal() pobiera ilość kolorów ImageColorsForIndex() pobiera składowe koloru ImageColorSet() ustawia kolor |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 211 Pomógł: 4 Dołączył: 29.10.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
$kolory w podwójnej tablicy? Już rozumiem zasadę działa twojego kodu. Wkrótce go sprawdzę.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Yy, tablica pojedyncza (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
To mam kolejny problem:
oczywiście nie mieszam wyświetlania obrazka z echo. W efekcie program nie wchodzi mi w pętlę. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:49 |