![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 215 Pomógł: 0 Dołączył: 13.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Utworzyłem zapytanie SQL, pobrałem informacje o dwóch użytkownikach i zwróciłem wynik. Jako, że musiałem połączyć 2x LEFT JOINem do tabeli użytkowników nazwy kolumn (jako wynik) mam wpisane np. as username1 bądź as username1 - czemu? Ponieważ pobieram dane z tabeli, która ma strukturę | gracz_id | przeciwnik_id | Wrzuciłem wynik w pętle foreach, i chciałbym wygenerować avatar dla gracza #1 i #2-go, ale w jaki sposób dokonać tego nie dublując kodu? Przykładowy kod na wyświetlanie avataru - http://wklejto.pl/55482 i teraz gdy chce zrobić avatar dla gracza #2 muszę jeszcze raz napisać ten kod tylko pozmieniać zmienne np. $poster_avatar na $poster_avatar2. W jaki sposób napisać kod PHP, abym nie musiał dublować cały czas kodu? Ten post edytował maly_pirat 25.01.2010, 14:25:33 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Utwórz sobie osobną funkcję, która zwróci avatar danego użytkownika i podstawiaj do niej identyfikator użytkownika.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 02:46 |