![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka,
mam taki mały problemik w php. Mam dwie stronki i na 1 stronce ustawiają sie domyślnie wartosci jakieś w formularzu, poźniej je zmieniam i przechodzę do następnej stronki wysyłając POST-em. Gdy w FF dam Back wszystko jest ok, ale jak zrobię back w IE to wartości które zmieniłem się resetują na domyślne/startowe. Czytałem żeby ustawić coś takiego: ale i tak problem występuje nadal. Z góry dzięki. Jakub |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No bo się nie polega na takich rzeczach jak back w przeglądarce.
To Twoj formularz ma miec przycisk WSTECZ, którego nacisniecie przekieruje cie do poprzedniej strony i w akcji zostaną ustawione wartosci wpisane na tej stronie |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 358 Pomógł: 78 Dołączył: 4.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może lepiej zapisz dane z post do sesji i dodaj własny przycisk "wróć" na stronę z formularzem. a na stronie z formularzem jesli istnieją dane z sesji to od razu wstawiaj do formularza. wtedy masz pewność, że będzie działać wszędzie, bez fochów przeglądarek (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dokładnie, możesz albo zapisać dane w sesji i przy kliknięciu wstecz przechodzić do poprzedniej strony i w skrypcie php wczytywać te wartości z $_SESSION, albo użyć pól hidden i przy przycisku wstecz dawać formularz z tymi wartościami w polu hidden
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 08:49 |