![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 267 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 13 Dołączył: 24.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mod_rewrite, z tego, co mi wiadomo, nie przepisze Ci adresów wszystkich elementów na stronie, a jedynie zrobi przekierowanie samej strony. Zatem - wyświetlanie strony odbywa się z katalogu powyżej, gdzie Twojego pliku stylu CSS nie ma - a przynajmniej adres, który masz na podstronie search.php nie prowadzi już do niego.
Jedną z możliwych opcji jest ustawienie twardych linków, rozpoczynających się znakiem / dla elementów typu img czy linków do stylów i skryptów. -------------------- while ( !die() ) code();
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[^/]*
a nie [^/]+ przypadkiem ? ![]() Przed ścieżkami do np. css daj / -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 331 Pomógł: 30 Dołączył: 11.11.2008 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
albo podawaj całe adresu url ;-)
-------------------- http://www.piotr94.net21.pl/ - wykonanie stron i serwisów internetowych
Jeśli moje wypowiedzi były dla Ciebie pomocne, kliknij "Pomógł" i odwdzięcz się ;) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 13 Dołączył: 24.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat albo podawaj całe adresu url ;-) To chyba spowodowałoby nieznaczne zwolnienie serwisu, logicznie rzecz biorąc. Tak mi się wydaje. Nigdy nie badałem tego benchmarkiem, ale takie prowadzenie do pliku, który jest na serwerze okrężną drogą może spowolnić działanie strony. Na pewno jest to jedno z rozwiązań, ale chyba optymalnym będzie dodanie przed ścieżką ukośnika. ![]() -------------------- while ( !die() ) code();
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygodniej Ci będzie podawać ścieżki absolutne.
EDIT: Nie zauważyłem posta Ellington'a, więc żeby nie było, masz link ![]() Ten post edytował pedro84 25.01.2010, 13:12:23 -------------------- Google knows the answer...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 07:13 |