![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2006 Skąd: o2k/Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
Mam formularz
I mam pytanie, bo nie wiem jak kompletnie się za to zabrać. Jak zrobić aby po zaznaczeniu pól (jednego - kilku) wyświetlała się suma kwot które reprezentują, oczywiście bez przeładowywania strony. W obu przypadkach Value="1" / "2" są w efekcie przekazywane do bazy MySQL. Kwota ma tylko się wyświetlać. Będę wdzięczny za wskazówki bądź rozwiązanie, Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 27 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zaczalbym od poprawienia nieco formularza, tj. dodanie labeli do pol, wsadzenie (tu kwota) w jakis element, ktory mozna by odnalezc w DOM. Nastepnie dodanie handlerow na onchange dla inputow. Przy kazdej zmianie jakiegokolwiek inputa, przelecenie po wszystkich i zsumowanie kwot labeli tych zaznaczonych (po usunieciu zł i sparsowaniu na integera). Otrzymana kwote potem wrzucic do elementu z (tu kwota):
-------------------- Mój Blog Militarny: http://1rBlog.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 0 Dołączył: 26.01.2006 Skąd: o2k/Kalisz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj Pacio,
Dzięki za odpowiedź. Generalnie chyba to chyba rozwiąże mi problem, lecz... nie działa pod IE 8.0 (Vista). :/ Po zaznaczeniu jakiejkolwiek z opcji dostaję: Cytat Do zaplaty: NaNzł Pod Safari i FF działa super! Jakiś pomysł? Podbijam. Jakieś pomysły? ![]() Ten post edytował nitr0 30.01.2010, 22:09:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:02 |