![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 262 Pomógł: 26 Dołączył: 23.01.2009 Skąd: eZ Systems Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam,
zaczynam swoją przygodę z Mootools i mam problem z menu. Mianowicie zrobiłem pewien skrypt na przejścia w wyglądzie przycisków i chciałbym dodać opcję, że po dodaniu dodatkowej klasy dla pozycji menu nie będzie animował tej pozycji. Kod HTML tego menu wygląda tak: Link aktywny przyjmuje ID current i dodatkową klasę active. Na podstawie tych danych chciałbym by skrypt nie animował dalej. Kod JS Kod window.addEvent('domready', function() { $$('li.item71 a').each(function(el) { var fx = new Fx.Tween(el,{ duration: 500, link: 'cancel', onActive: function(el) { el.setStyle('background-position', '0px -45px'); } }); el.setStyle('background-position','0px 0px').addEvents({ 'mouseenter': function(e) { e.stop(); fx.start('background-position','0px -45px'); }, 'mouseleave': function(e) { e.stop(); fx.start('background-position','0px 0px'); } }); }); }); Jak widać, próbowałem dodać do zmiennej pozycję onActive, ale ona chyba nie jest brana pod uwage podczas sprawdzenia. Próbowałem wykorzystać metodę hasClass, ale możliwe że ją źle implementowałem. Bardzo proszę o pomoc. Ten post edytował sunpietro 24.01.2010, 12:13:38 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem dokładnie o co chodzi
![]() No ale jak chcesz zatrzymać animację po zjechaniu z przycisku to
I ten kodz wklej sobie do obu zdarzeń. -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 11:16 |