![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 19 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wiem, że to nie najlepsza metoda, ale na obecnym etapie rozwoju mojej strony mam w nagłówku każdego dokumentu:
Dotychczas założenie było takie, że jeśli JS jest włączony to napis powinien zniknąć. Funkcja w window.onload:
Działało to średnio. Szczególnie w IE napis znikał dosyć późno i prawie zawsze "mignął". W firefoxie nieco lepiej ale bez rewelacji. Poczytałem trochę o jQuery i o $(document).ready() i się ucieszyłem. Miało się to wykonywać nie po załadowaniu strony, ale już po sparsowaniu DOM więc jeszcze przed, lub w trakcie ładowania. Myślałem, że przy włączonym JS napis nie będzie się nawet na ułamek sekundy pojawiał. Tymczasem w praktyce nie widzę różnicy. Napis jak migał tak miga. Chyba jedyne co mi pozostaje to zlikwidować tę metodę ostrzegania. Czy może się mylę? -------------------- Znalazłeś sam rozwiązanie swojego problemu? Nie pisz "już wiem, do zamknięcia". Podziel się rozwiązaniem - inni będą mieli łatwiej.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zerknij na tag <noscript />
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 220 Pomógł: 19 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co nieco słyszałem. Nie wiem czy to tzw "miejska legenda" ale podobno Google bardzo nie lubi <noscript> i używając go można zostać oflagowanym jako spamer.
-------------------- Znalazłeś sam rozwiązanie swojego problemu? Nie pisz "już wiem, do zamknięcia". Podziel się rozwiązaniem - inni będą mieli łatwiej.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
G nie lubi go jeśli jest wykorzystywany niezgodnie ze swoim przeznaczeniem, czyli wrzucisz w niego 100k linków czy content tylko po to, żeby był on widzialny dla crawlerów, a nie dla zwykłych użytkowników
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 17:02 |