![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam taki problem natomiast chodz mi o divy, gdzie przy odswiezaniu stron raz chodza prawidlowo, a raz divy wyjezdzaja poza siebie, zmieniaja sie czcionki includowanych plikow i w ogole burdel, smrod i ubostwo. Wie ktos czym to moze byc spowodowane? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jakaś linka by się przydała
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 147 Pomógł: 0 Dołączył: 9.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://www.szybkiezaproszenialockerz.cba.pl/test/index.php
Odśwież z 7 razy a napewno zobaczysz w jakiejs probie zmiane pozycji divow. Ten post edytował renault12 23.01.2010, 21:36:41 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wywal
Kod position:absolute; z .thrColElsHdr #mainContent -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Kiedy wywaliłem to co kazałeś było cały czas tak jak nie miało byc tzn. #mainContent nie zachował marginesów a czcionka z druzynami w tabeli jest 3x wieksza : /
|
|
|
![]()
|
|
wywal z .thrColElsHdr #mainContent left i dodaj float:left, co do rozmiaru czcionki to masz gdzieś zdefiniowany jej rozmiar?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dobra, divy juz nie nachodzą na siebie, jest ok. Ale teraz ta czcionka, dalej przy losowym odswiezeniu jest albo duza albo mala (prawidlowa). Oto kod:
Jeszcze zdefiniowalem czcionke w tabela.php co wyglada mniej wiecej tak:
Jeszcze zauwazylem takie cos, patrzac na zrodlo strony, kiedy czcionka jest prawidlowa na poczatku zrodla strony jest ustawiony <font size="1"> i na koncu calego kodu </font>, i tak powinno byc. Lecz kiedy wyskoczy mi znow duza czcionka wyglada to tak Czyli </font> juz jest nastawiony na poczatku a powinien byc na koncu, nie wiem jak sobie z tym poradzic. Ten post edytował renault12 24.01.2010, 11:26:13 |
|
|
![]()
|
|
wywal tego fonta i w css dla wierszJasny i wierszCiemny ustal wielkość fonta poprzez font-size
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
No dzieki jest ok, ale mam jeszcze jedna prosbe dotyczaca przesuwania sie tego naglowka. Jakbys mogl to spojrzyj jeszcze na to bo zielony jestem w tym ustawianiu divow : P
|
|
|
![]()
|
|
wywal float z .thrColElsHdr #container
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Żadnych zmian, może jest to spowodowane poprzez reklamy od cba.pl?
|
|
|
![]()
|
|
hmm wrzuć może screena z zaznaczeniem jak jest a jak powinno być to będzie łatwiej zlokalizować problem
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Problem jest właśnie w tym że przy porównaniu kodow zaznaczen html nie ma zadnych roznic, a jednak naglowek sie przesowa raz w prawo a raz jest dobrze.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:53 |