![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 1 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam zwykły formularz.
Używam u siebie na komputerze PHP w wersji 5.2.5, na serwerze, gdzie przesyłam mój skrypt jest wersja 5.2.9 Mój submitujący input to:
Skrypt wywaraca się już przy:
Ogólnie z php mam do czynienia już parę lat, składnię przejrzałem no i co najbardziej zastanawiające jak kod działa u mnie ale nie na serwerze.. pomocy! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 13 Dołączył: 24.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co rozumiesz przez "wywraca" - sa jakies konkretne bledy?
-------------------- while ( !die() ) code();
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 9 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Miałem kiedyś taki problem.
Oto co u mnie było przyczyną: 1. inkludowałem plik w którym był inny formularz, ale zapomniałem w nim zamknąć tag </form>. 2. Ponazywałem różne tagi input tymi samymi tagami name, np. To zadziała - ale tylko na IE. FF już tego nie strawi. Ten post edytował Wiktor P. 23.01.2010, 09:30:06 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 1 Dołączył: 16.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przepraszam, pisałem dwa razy tego posta - za pierwszym razem kliknąłem w "jak dodawać tagi" i otworzyło mi się okno z helpem - tyle, że w tym samym oknie gdzie miałem napisany już post razem z errorem.
A zatem:
Sprawdziłem już formularze - jest tylko jeden. Pod IE to również nie działa - zresztą nie dziwota, bo błąd jest w parsowaniu pliku. Atrybuty "name" są również unikalne w skali strony. Dokument jest waliduje się jako XHTML 1.0 Transitional.
Ten post edytował goroteb 23.01.2010, 17:26:17 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 678 Pomógł: 124 Dołączył: 26.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wygląda na to, że masz coś pokiełbaszone z klamrami, zobacz czy masz wszystko pozamykane przed tym if'em, ew. pokaż kod całego pliku.
-------------------- Napisane z palca! <- to tak dla lansu ;)
FancyStudio.pl - Tworzenie Stron WWW w Oparciu o XHTML, CSS, JS, PHP i MySQL. Mój blog :: Portfolio Fotograficzne Igora Biedrawy |
|
|
![]()
|
|
Nie, to tutaj tylko walczyłem z tymi tagami [php] ;D
Taki kod działa:
A taki nie działa:
Dodałem tylko komentarz. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 80 Pomógł: 9 Dołączył: 14.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ok, ale wiadomo o co chodzi:
//fdfdfdfd zostało dodane Pierwszy raz mam taki problem z debugowaniem Zaznaczam, że problem ten nie istnieje na wampie z php 5.2.5, a tylko na 5.2.9 na serwerze. Kodowanie to też nie jest, bo edytuje to Notepad++ i mam ANSI as UTF-8 w prawym dolnym rogu. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 13 Dołączył: 24.03.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
- Ten kod jest include'owany czy wywołujesz go w osobnym pliku?
- Błąd wskazuje na pierwszą linię kodu - to, co nam pokazałeś to cały plik kalkulator.php? - Kodowanie UTF-8 jest ok, ale srawdź, czy na pewno jest UTF-8 bez BOM -------------------- while ( !die() ) code();
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.06.2025 - 09:54 |