Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> [inne][SQL][PHP]puste pliki php, przy próbie połączenia z mysql przeglądarka chce pobierać skrypt
atomas
post 22.01.2010, 00:39:10
Post #1

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

witam
jestem kompletnym nowicjuszem. Chce testować joomla na domowym kompie. Postawiłem linux apache i mysql, php 5.2.9 i wszystko osobno działa. Za pierwszym razem wszystko poszło dobrze.Gdy instalowałem joomla drugi raz w pewnym momencie firefox chciał pobierać plik index.php, który miał 0 bajtów (sprawdzałem po pobraniu że był pusty) opera pisze że brak obiektu.
Pomyślałem że to przez połączenie z bazą mysql (serwer na pewno aktywny systemie i baza istnieje. napisałem taki plik test.php

1. <?php
  2. $db=mysql_connect('localhost','root','');
  3. mysql_select_db('joomla',$db);
  4. phpinfo(); ?>

kod jest poprawny a firefox chce pobierać test.php, który robi sie pusty. Apache ciągle działa.
Z czym to jest problem i gdzie (na jakim forum) mam szukać rozwiązania. Przepraszam jeśli sprawa jest banalna[/html]

dziękuje z góry za pomoc
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 2)
DREEMus
post 22.01.2010, 12:59:51
Post #2

-----

Jak postawiłeś serwer questionmark.gif Sam, czy PACK questionmark.gif

--------------------
Serwer : Acer Aspire 5050 : AMD Turion X2 2x1.9 MHz : 2x2 GB Dual : 250GB + 500 GB USB
Warsztat : Apache v2.2 : PHP v5.2 : MySQL v5.0 : phpMyAdmin v3.4 : phpDesigner v7
+Quote Post
zordon
post 22.01.2010, 15:35:42
Post #3

-----

wygląda na to, że php nie działa...
wrzuć do jakiegos pliku php w głównym katalogu localhost kod: <?php phpinfo(); ?>

Najlepiej zainstaluj jakiegoś packa(apache + php + mysql), np wamp, xamp, krasnal itp i najpierw przetestuj plikiem z phpinfo() czy wszystko ok
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: 14.08.2025 - 01:51