|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 4 Dołączył: 16.08.2006 Ostrzeżenie: (20%)
|
Witam
Chciałbym wiedzieć jak to jest z jQuery z tworzeniem własnych funkcji. Chodzi mi głównie o to że tworze sobie jakąś własną funkcję (pisaną z wykorzystaniem jQuery), nastepnie umieszczam sobie ją w jakimś osobnym pliku a potem w pliku html chce się do niej odwołać. Jeśli chodzi o normalny JavaScript to nie mam z tym problemów, problem mam tylko gdy chce wykorzystać jQuery. Jeśli w pliku z funkcją js, stworze sobie taki kod:
To za nic, nie będe mógł się wtedy do niej odwołać w pliku html. Mogę zrobić:
Ale wtedy tylko jedna funkcja będzie działać, kolejne funkcje w tym pliku będą ignorować $(function(){...}); co sprawi że wszystko co związane z jQuery nie zadziała. |
|
|
|
![]() |
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 19 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Tylko jaki sens wywoływania funkcji w taki sposób? Funkcję zawsze wywołujesz przy jakimś zdarzeniu (click itp.), więc najlepiej tam wpisać to co ma robić, lub ją z tamtego miejsca wywołać.
-------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 88 Pomógł: 4 Dołączył: 16.08.2006 Ostrzeżenie: (20%)
|
Gdybym mógł tak zrobić to bym zrobił. Ale tak się składa, że zależnie od tego co wyrzuci PHP muszę wywołać daną funkcje.
|
|
|
|
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 246 Pomógł: 19 Dołączył: 14.06.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Wyrzuci w jakim sensie? Jak możesz to opisz trochę dokładniej co chcesz zrobić.
-------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi." - Albert Einstein |
|
|
|
|
|
|
|
Hmm...
Kod if ($zmienna==1) echo '<script ..>wywolajFunkcje();</script>'; else echo '<script ..>wywolajInnaFunkcje();</script>';
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 20.08.2025 - 03:05 |