![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 218 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2004 Skąd: Słupsk, Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czesc
Mam nie lada problem... a wydaje sie byc nieskomplikowany... otoz wywoluje skrypt, w ktorym jesli brakuje danej wejsciowej z geta, odpalany jest header location do skryptu, ktory te dana uzyskuje i odsyla z powrotem dodajac jedna zmienna typu get do adresu... no i wlasnie myk polega na tym, ze nie wiem jak zmusic header location do powrotu do skryptu "matki" ![]() ![]() no bo historia oraz referer nie wchodza w gre, bo z punktu widzenia przegladarki, adres w ogole nie przeskoczyl... bo wszystko dzieje sie w ramach skryptu zanim wynik jest wysylany do przegladarki... czekam na jakies podpowiedzi... K. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 9 Dołączył: 22.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie do końca widze problem. Jeśli robisz header() to faktycznie odpadają referer i location.back.
Ale w czym problem z $_GET ? Nie wiesz jak pobrać $_GET a w PHPie ? W skrypcie głównym robisz tak: W docelowym pliku Ewentualnie jak masz cos dokleić tam to doklejasz: |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 218 Pomógł: 0 Dołączył: 14.04.2004 Skąd: Słupsk, Nowy Sącz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ges: myk polega na tym, ze request_uri nie zawiera hosta i protokolu (przynajmniej u mnie)... a sciezke koncowa... a caly adres jest mi potrzebny...
![]() moze to glupota, ze sam sobie odpowiadam... ![]() <script type="text/javascript"> document.write(location.href); </script> no i dziala... ![]() ![]() a jednak d... no bo nie moge uzyc js przed header... no i znow leze... ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 9 Dołączył: 22.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 590 Pomógł: 185 Dołączył: 19.04.2006 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat jesli brakuje danej wejsciowej z geta, odpalany jest header location do skryptu, ktory te dana uzyskuje i odsyla z powrotem dodajac jedna zmienna typu get do adresu - moim zdaniem to korkołomne i niewydajne - nie prościej po prostu zaincludować odpowiedni kod PHP, który sprawdzi zmienne i ewentualnie doda je do tablicy GET bez żadnych przekierowań?Cytat moglbym sobie link przeslac w innej zmiennej get, ale tez nie wiem jak zczytac ten adres z przegladarki - kolega napisał wyżej, wyświetl tablicę $_SERVER i zobacz, z jakich zmiennych stworzyć adres bieżącej strony lub pliku.Cytat nie zawiera hosta i protokolu - bo masz skorzystać z:Kod [SERVER_NAME] => localhost - wszystko jest co trzeba
[SERVER_ADDR] => 127.0.0.1 [SERVER_PORT] => 80 [SERVER_PROTOCOL] => HTTP/1.1 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 13.08.2025 - 23:23 |