![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2004 Skąd: Śrem, Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam !
Oto moja konfiguracja: - serwer na 2003 server podpięty bezpośrednio do dsl-a - zainstalowane usługi internetowe, smtp, pop3 - założone przykładowe konto pocztowe, wysyłanie maili z outlooka działa - wszystko podpięte do domeny www.astec.net.pl - działa phpnuke. W czym problem ? a no w tym, że w momencie zakładania nowego użytkownika, skrypt nuke informuje ładnie że wysłał maila z potwierdzeniem, natomiast fizycznie ten mail sie nie wysyła. Szperałem po plikach konfiguracyjnych nuka, ale nie znalazłem nigdzie wzmianki o parametrach konta mailowego itp. Prosze uprzejmie o pomoc, jak ktoś ma czas i ochote to na GG : 199433 Pozdrawiam ! -------------------- Podpis wymyśle przy czasie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 79 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2003 Skąd: Chełm Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Musisz mieć konto pocztowe, które nie wymaga uwierzytelniania.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 25.03.2004 Skąd: Śrem, Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam takowe...
w opcjach serwera wybrałem "szyfrowanie pliku haseł" czy jakostak . Ogolnie założyłem bezpośrednio na serwerze konto " robert@astec.net.pl " , dodając je do outlooka (również na serwerze) mogę wysłać maila gdziekolwiek i on dochodzi. tylko ten nieszczęsny Nuke nie wysyła maila, pomimo ze pisze ze wysyła... -------------------- Podpis wymyśle przy czasie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 28.11.2003 Skąd: Bytom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wydaje mi sie, ale tylko wydaje bo moge sie mylic ze musisz miec zainstalowany program obslugi kont pocztowych, sam outlok nie rozwiazuje tego problemu bo on jest klientem a nie serwerem kont.
-------------------- I To Bylo By Na Tyle
Człowiek uczy się całe życie i głupi umiera. |
|
|
![]()
|
|
![]() Vice-Administrator serwera Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 395 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2003 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a ja mysle ze tu chodzi o konfiguracje serwera i php a konkretnie wlaczony safemode i zablokowane niektore funkcje jak np mail() fopen() i podobne ... proponuje poczytac w manualu o konfiguracji safemode
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
pomogło wpisanie pełnej nazwy domeny w ustawieniach SMTP, maile sie wysyłają, ale nie do wszystkich... nie wychodzą np. na WP.
Jakby wam sie chciało, to spróbujcie założyć konto na www.nukepl.net - na niektóre konta mail przechodzi, na inne nie.... -------------------- Podpis wymyśle przy czasie.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.06.2025 - 16:19 |