![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam taki kod:
Kod <html> Mam taki kod i wszystko działa elegancko, tylko jak teraz to przerobić, aby zamiast buttona był link, i po jego kliknięciu wczytało dane?
<head> <title>Ajax przy pracy</title> <script language="javascript"> var XMLHttpRequestObject = false; if (window.XMLHttpRequest) { XMLHttpRequestObject = new XMLHttpRequest (); }else if (window.AtiveXObject) { XMLHttpRequestObject = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP"); } function getData (dataSource, divID) { if(XMLHttpRequestObject) { var obj = document.getElemetById(divID); XMLHttpRequestObject.open("GET", dataSource); XMLHttpRequestObject.onreadystatechange = function () { if (XMLHttpRequestObject.readyState = = 4 && XMLHttpRequestObject.status == 200) { obj.innerHTML = XMLHttpRequestObject.responseText; } } XMLHttpRequestObject.send(null); } } </script> </head> <body> <H1>Przechwytywanie danych z Ajax</H1> <form> <input type = "button" value ="Display Message" onclick = "getData('data.txt', 'targetDiv')"> </form> <div id="targetDiv"> <p> Przechwycone dane będą tu</p> </div> </body> Ten post edytował ExPlOiT 20.01.2010, 22:33:31 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 105 Pomógł: 27 Dołączył: 30.10.2005 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[..] jak teraz to przerobić, aby zamiast buttona był link, i po jego kliknięciu wczytało dane? zamieniasz na -------------------- Mój Blog Militarny: http://1rBlog.pl
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 173 Pomógł: 121 Dołączył: 24.09.2007 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuje za pomoc, międzyczasie opanowałem już wyświetlanie danych pobranych z bazy mysql
![]() ![]() Mam taki problem, kod który wcześniej działał, teraz mi nie chcę działać ![]() Ten post edytował ExPlOiT 16.02.2010, 11:34:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 05:26 |