![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 27.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może na początek napiszę, że zanim założyłem ten wątek, korzystałem z szukajki, ale nie znalazłem odpowiedzi na swoje pytanie.
Czy jest jakaś możliwość stosowania sesji, przy jednoczesnym korzystaniu z funkcji include do ładowania poszczególnych części strony. Próbowałem w każdym includowanym pliku wklejać na samej górze session_start();, ale wtedy wywala mi błąd: A session had already been started - ignoring session_start()... Czyli wychodzi na to, że nie można stosować kilka razy session_start w jednym pliku. Sporo szukałem, ale nigdzie nie mogę znaleźć rozwiązania. Jeśli macie jakieś propozycje to proszę, podzielcie się (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
No nie da się wysłać nagłówka kilka razy. Na każdej podstronie możesz mieć:
Możesz pokombinować z ob_start(); |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 44 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
No ale przecież jak raz wstawisz session_start w dokumencie głównym, to już w includowanych do niego dokumentach nie trzeba więcej wstawiać. Co innego gdyby te pliki nie były includowane alee odpalane samodzielnie - wtedy w nich też trzeba by wstawiać session_start.
Więc nie wiem w czym problem? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Może wklej problematyczny kod...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 14 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Lubaczów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chodzi ci o to ze jak ktos wklei linka do podstrony a nie do glownej strony to zeby ci zadzialala sesja?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 177 Pomógł: 0 Dołączył: 6.06.2004 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
pamiętaj, że session_start(); musi być w pierwszej linii głównego pliku, zaraz na początku, zaś w dołączanych plikach nie wolno go wstawiać
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 00:02 |