![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Pisze aplikacje hotelową. Na górze strony mam możliwosć sprawdzenia dostępności pokoi w zadanym terminie. po kliknieciu przycisku sprawdz wykonuje sie skrypt który wyciaga z bazy danych informacje o dostępnych pokojach. Tutaj mam problem. - po kliknieciu na przycisk SPRAWDŹ wyświetla mi sie nowa strona z wynikami. A ja chce aby te wyniki z bazy danych wyświetliły mi sie ładnie sformatowane ale niżej na stronie tam gdzie mam div'a o id=tresc. Jak to zrobić w PHP bo Ajaxa nie znam? Może jest jakas książka która to opisuje? Prosze o przykładowy kod Pomocy |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 255 Pomógł: 16 Dołączył: 4.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
musisz skopiowac kod ktory wyswietla tresc na nowej podstronie
i wkleic w tego diva... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 29 Pomógł: 0 Dołączył: 19.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie bardzo rozumiem. przeciez jak klikam w przycisk sprawdz to skrypt grzebie po bazie i wyrzuca ale na nowej podstronie - a ja potrzebuje tego na tej samej stronie. Moze trzeba wstaiwc jakis target=...... badź cos takiego? nie wiem.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 278 Pomógł: 44 Dołączył: 17.02.2004 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czyli masz formularz z action="jakisskrypt.php" ?
No to daj action="" - wtedy wyślesz dane do siebie. W tym samym pliku co formularz odbierasz dane, przetrząsasz bazę i wypluwasz wyniki. |
|
|
![]()
|
|
Aha. spoko. a kod skryptu wkleic w diva??
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 253 Pomógł: 31 Dołączył: 30.03.2009 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na stronie nr1 dajesz if( !$_SESSION['komunikat']){$_SESSION['komunikat'])='?';} i w div imieść echo $_SESSION['komunikat'];
po sprawdzeniu czy terminy są wolne na stronie nr2 ustawiasz ifem co ma być w komunikacie $_SESSION['komunikat']='bla bla razy 2';lub $_SESSION['komunikat']='?';.headerem wracasz na stronę nr1. pisałem podobny skrypt i działa OK. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 02:40 |