![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Artykuł, czy ktoś już miał przyjemność testowania tej bazy? Osobiście na razie nie mam czasu na testy, więc kieruje to pytanie do forumowiczów. Głównie chodzi mi o nową implementację silnika InnoDb (XtraDB), wiem że to dopiero Release Candidate no ale z chęcią wysłucham waszych opinii na temat przyszłości tej bazy jak i jej plusach i oczywiście minusach w stosunku do MySql'a.
Pojawia się też pytanie czy wkład Google'a wyjdzie tej bazie na plus czy minus, w/g mnie jest to wielkim plusem, ale to tylko moja subiektywna opinia. Pozdrawiam, Bartosz Grzybowski. P.S. Nie wiem czy to dobry dział więc w razie proszę o przeniesienie tematu na odpowiednie miejsce ![]() Ten post edytował melkorm 19.01.2010, 15:06:26 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 855 Pomógł: 145 Dołączył: 17.07.2008 Skąd: High Memory Area Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
XtraDB możesz też zainstalować jako plugin do MySQL 5.1+ jeśli chcesz potestować. Osobiście nie testowałem, ale ludzie z Percony są raczej godni zaufania
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 1 Dołączył: 21.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
MariaDB jest już w wersji 5.2, a co do XtraDB to polecam wyniki benchmarku pokazujące, jak szybki jest to silnik bazy danych.
-------------------- Juvenia Kraków Rugby Klub
Pobierz Google Chrome! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Administratorzy Postów: 1 552 Pomógł: 211 Dołączył: 7.07.2009 Skąd: NJ ![]() |
A ten temat jest ze stycznia 2010 roku. Nie bawmy się w archeologię - zamykam.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 12:45 |