![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pytanko mam
Chcialbym poprzez formularz przeslac nr elementu tablicy a nie jego zawartosc a robiac takie cos otrzymuje niestety uruchomiajac ja.php wyswietla mi sie zawartosc ;/ Kod <? $file=file('historia1.csv'); $plik=fopen('historia1.csv', 'r'); ?> <form action="ja.php" method="post"> <select name="janek" value="<?$x?>"> <? for($x=0;$x<10;$x++){ $kom=explode(";", $file[$x]); ?> <option><? echo $kom[0];?></option> <?}?> </select> <input type="submit" value="Wyślij formularz" /> </form> plik ja.php Kod <? $ja = $_POST['janek']; echo $ja; ?> |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
zajrzyj do dokumentacji html a tam do OPTION a dowiesz sie, jak wyslac cos innego a nie tekst wyswietlany
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
czytalem czytalem i dalej nie umiem tego zrobic..zawsze przysla mi wartosc;/
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
rety.....
<option value="wartosc do wyslania">tekst wyswietlany</option> -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
no wlasnie robie tak i jest dupa
Kod <? $file=file('historia1.csv'); $plik=fopen('historia1.csv', 'r'); ?> <form action="dupa.php" method="post"> <select > <? for($x=0;$x<10;$x++){ $kom=explode(";", $file[$x]); ?> <option name "janek" value="<?$x?>"><? echo $kom[0];?></option> <?}?> </select> <input type="submit" value="Wyslij formularz" /> </form> i wystawia mi nic.. |
|
|
![]()
|
|
Cytat no wlasnie robie tak i jest dupa NIE, ty robisz tak: <option value="">blabla</option> Widzisz co jest nie tak? Tak, wlasnie, brakuje wartosci w VALUE. Czy ciezko spojrzec na wygenerowany kod html? "Pokaz źrodlo" w przeglądarce A potem zastanow sie czemu <?$x?> nic ci nie zwraca ![]() -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
<? echo $x; ?>
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 07:43 |