![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam sobie dosyc rozbudowana tablice z zamowieniem- czyli informacje o kliencie,produktach,dostawie,itp
chcialbym teraz dokonac zapisu danych do bazy- oczywiscie relacyjna baza danych. Tablica jest tworzona dynamicznie a nie jako jeden formularz i nie moge uzyc funkcji bind. W jaki sposob dokonac zapisu w klasie ? Robie pierwszy projekt w symfony stad moje pytanie. -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat Tablica jest tworzona dynamicznie a nie jako jeden formularz i nie moge uzyc funkcji bind. W czym przeszkadza fakt, że jest to dynamiczny formularz? Nadal możesz odpowiednio przygotować obiekt formularza, by móc go bindować.Jeżeli nie jesteś wstanie (poprzez zagnieżdżone formularze itp.) utworzyć formularza bazującego na formularzu "modelu", wtedy po prostu utwórz sobie kilka różnych obiektów modelu. Coś w stylu:
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 199 Pomógł: 31 Dołączył: 22.03.2004 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
mam tak jak napisales:
a to tablica
i niestety zapisuje mi sie pusty rekord do bazy ? // odpisuje sobie sam: wystarczylo poinformowac propela ze indeksy tablicy ma zaciagnac z mojej tablicy poprzez Cytat fromArray($array['zmowienie'], BasePeer::TYPE_FIELDNAME)
Ten post edytował trucksweb 18.01.2010, 13:13:47 -------------------- Rozmawia dwóch dyrektorów:
- Jaki jest twój ideał sekretarki? - 20-letnia dziewczyna z 30-letnim doświadczeniem. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 13:03 |