![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2003 Skąd: Magor Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie wiem, czy powiniennem zamieszczać tu takiego posta, ale dopiero co zacząłem się uczyć php parę dni temu, a potrzebuję dość szybko stworzyć pewien panel za pomocą właśnie tego języka. Postaram się teraz w miarę jasno wytłumaczyć o co chodzi:
Mam witrynę np. "Wirtualny Świat" i urzytkownicy strony piszą jakieś artykuły, które ja potem dodaje i przyznaczam im za to wirtualne pieniądze ![]() Potrzebuję stworzyć panel do operacji na tych pieniążkach. Czyli taki w którym będę posiadał listę urzytkowników, a obok każdego z nich komórkę (taką jak przy formularzach), w której będzie wyświetlony jego majątek. Chodzi mi o to, żebym mógł jeszcze zmienić wartość komórki, wpisując do niej inne dane... i zapisać to wszystko, dzięki czemu przy ponownym otwarciu panelu otrzymałbym wpisane ostatnio dane. Każdy z urzytkowników będzie miał taką... swoją stronkę, gdzie będzie się mógł zorientować w swojej sytuacji majątkowej, więc przydałoby się jeszcze jakoś wyciągać dane z komurek i przekazywać do innych stron... Najlepiej jakby dało się to wszystko zrobić nie kożystając z MySQL ![]() (nie wiem, czy to co napisałem będzie dla was jasne, bo jednak, ciężko jest czasem przekazać swoje myśli, ale pewnie dacie radę ![]() Chciałbym na wszelki wypadek przeprosić wszystkich za ten wpis, bo pewnie to wszystko nie jest trudne, a czasochłonne i powiniennem raczej sam się tym zając (więc zajmuje się... i staram się stworzyć to co pisałem... tylko... nie wychodzi mi). -------------------- "What are we going to do tonight, Brain?"
"Same thing we do every night, Pinky... Try to take over the world!" |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 296 Pomógł: 0 Dołączył: 9.05.2002 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Godna podziwu pokora :wink:
Rozumiem, ze te dane chcesz zmieniac za pomoca formularza...? Obawiam sie, ze trudno Ci pomoc. Trzebaby napisac wszystko za Ciebie. Poczytaj to i owo nt. funkcji fwrite(); fputs(); fgets(); i o tabelach: explode(); etc. Czyli podstawy operacji na plikach i tabelach w php. Powodzenia ![]() -------------------- audaces fortuna iuvat!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 602 Pomógł: 0 Dołączył: -- Skąd: W - WA -> GRO Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To juz lepiej to zrobic w oparciu o bazy danych. Jesli kolega jest poczatkujacy, to ma naprawde duzo do nauczenia sie (teraz tylko sie zmobilizowac sie i do dziela).
Jesli beda jakies problemy, to pytaj ![]() -------------------- Zanim zadasz pytanie, zawsze wczesniej zajrzyj do manuala ( pl.php.net/manual/pl/ ).
Szukasz skryptow - www.hotscripts.com |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 20 Pomógł: 0 Dołączył: 10.02.2003 Skąd: Magor Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za wypisanie funkcji na które mam zwrócić uwagę;
...Jak będę miał problemy to napewno znów się tu pojawie. Więc teraz nad tym trochę popracuje... (jeśli kiedyś mi się uda zrobić ten panel, to dam wam znać) :wink: Ale to nie zmienia faktu, że będę tu jeszcze zaglądał i jak ktoś będzie miał jakieś nowe pomysły, to niech je tu zamieści. A ja będę się nimi radował! :wink: -------------------- "What are we going to do tonight, Brain?"
|
|
![]()
|
|
Trochę pokombinowałem i chyba się udało... Może to co zrobiłem nie wygląda jakoś profesjonalnie i nie działa tak jak to opisałem na początku w opisie tego co chcę uzyskać, ale pełni funkcję o kórą mi chodziło. Mam jednak ważne (i pewnie prostackie) pytanie:
Czy jak chcę nadać dla wszystkich plików w katalogu chmod 666, to wystarczy, że nadam ten chmod (666) dla samego katalogu? -------------------- "What are we going to do tonight, Brain?"
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 28.01.2003 Skąd: dĄbRoWa GóRnIcZa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ej no, wiem ze to prawie nic nieznaczaca rada czy tam uwaga,
ale moga ci pomoc np. ZE TAK ZLE I NIELADNIE POWIEM GOTOWCE np. ksiegi gosci albo czegos innego wszystko jest robione na tej samej zasadzie, wiec niewidze zadnych problemow nawet sam probowelm ci jakos z tym skryptem pomoc i cos tam wyszlo ale skoro sam wpadles na dobry trop to tylko ci pogratulowac. Zycze sukcesow i dalszego pozyskiwania wiedzy :idea: -------------------- ----- Proście (mnie) a będziecie Prości ---
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 19.07.2025 - 05:27 |