![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem w wyniku awarii starego serwera musiałem przerzucić strone z bazą danych na nowy serwer. na starym serwerze plik działał bez zarzutu, było tam php w wersji 4 na nowym jest już php5 mam pytanie czy to może być w tym problem ze jest nowsza wersja php, apacha i mysql (bo mam tylko problem z tym jednym pliczkiem). Kod pliku index.php poniżej:
Kod <?php ob_start(); session_start(); if (!isset($page_title)) { $page_title = 'PZW Koło Azoty Puławy'; } ?> <?php require_once ('rejestracja/authorisation/config.inc') ?> <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml"> <head> <meta http-equiv="content-type" content="application/xhtml+xml; charset=iso-8859-2" /> <title><?php echo $page_title; ?></title> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="tekst.css"> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="style.css" href="tekst.css"> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="stylenrek.css" href="tekstnrek.css"> <link rel="stylesheet" type="text/css" href="newpage.css" href="newpage.css"> </head> <body> <?php if ( ($url == "idnaszerekordy") ||($url == "idrekszczupak") ) { include("index2.php"); } else if ( ($url == "galglo")|| ($url == "idreggalerii") ) { include("index3.php"); } else if (($url == "idonas") ||($url == "idkontakt") ) { include("index1.php"); } else if (($url == "idzarzadpzw09")||($url == "idregister")||($url == "idlogin")|| ) { include("index5.php"); } else { include("index4.php"); } ?> </body> </html> Problem tkwi w tym że do trj pory na gdy klikałem na dany link to pojawiał mi sie układ strony z danego index-u a teraz cały czas sie ładuje index4.php, proszę o podpowiedź. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Na nowym serwerze masz wyłączone register_globals. Najprościej jest dodać:
na początku skryptu, ale lepszym wyjściem jest poprawienie m.in.:
na:
i analogicznie w kolejnych przypadkach (dla wartości idących postem używasz $_POST zamiast $_GET). |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie chodzi o register globals. Twoja zmienna $page_title powinna być tutaj: $_GET['page_title'] lub tutaj: $_POST['page_title'].
Da się w php to ustawienie zmienić tak jak było w php4, ale nie jest to zalecane ze względów bezpieczeństwa. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 18.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wielkie dzięki, pomogło
Cytat extract($_GET);
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 362 Pomógł: 714 Dołączył: 12.02.2009 Skąd: Jak się położę tak leżę :D ![]() |
Poza tym można w htaccess wymusić by interpretowało całość jako php4, a nie php5. Jakby co możesz zawsze tak zrobić "tryb zgodności"
:Location *.(php|phtml) Use php4 -------------------- Najpierw był manual... Jeśli tam nie zawarto słów mądrości to zapytaj wszechwiedzącego Google zadając mu własciwe pytania. A jeśli i on milczy to Twój problem nie istnieje :D
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.07.2025 - 22:07 |