![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 361 Pomógł: 11 Dołączył: 17.12.2008 Skąd: LU Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam
czy istnieje mozliwosc wywolania na raz jakiegos zakresu zmiennych np od $zmienna_tablicowa['costam_1'] do $zmienna_tablicowa['costam_2'] i przypisania ich do np $zmienna1, $zmienna2 tzn.
uzyte one beda do zapisu w bazie danych, a jest ich sporo.. tak sie zastanawialem czy daloby rade zapisac same ich identyfikatory oddzielone np przecinkiem a pozniej wywolac nazwy z bazy po id? zapewne sie da tylko czy moglby mnie ktos nieco oswiecic? ![]() jakiej funkcji uzyc do zlozenia paru wartosci z kilku zmiennych z pominieciem pustych, chodzi mi o zapis checkboxow ktore maja jakas wartosc... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 869 Pomógł: 53 Dołączył: 20.10.2003 Skąd: Przeworsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam Prosta pętla for i przypisanie zmiennych.czy istnieje mozliwosc wywolania na raz jakiegos zakresu zmiennych np od $zmienna_tablicowa['costam_1'] do $zmienna_tablicowa['costam_2'] i przypisania ich do np $zmienna1, $zmienna2
tak sie zastanawialem czy daloby rade zapisac same ich identyfikatory oddzielone np przecinkiem a pozniej wywolac nazwy z bazy po id? zapewne sie da tylko czy moglby mnie ktos nieco oswiecic? Po prostu dopisujesz kolejne wartości do zmiennej, a później dzielisz ja dzięki explode. A puste wyeliminujesz dzięki if (!empty($...))![]() jakiej funkcji uzyc do zlozenia paru wartosci z kilku zmiennych z pominieciem pustych, -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 366 Pomógł: 261 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
list
extract Te funkcje powinny Tobie pomóc, też możesz klcuze w tablicy trzymać jako "name" , "surname" itp i przy dodawaniu do bazy tylko $tab['name'], no ale to już kwestia Twojego wyboru. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 19.08.2025 - 19:22 |